一人一間幫襯過嘅Salon/髮型師 (4)

1001 回覆
20 Like 7 Dislike
個陣整左三個鐘多啲
而家過左一兩禮拜感覺自然啲好睇啲
佢叫我平時擦野再用風罩吹 係會卷得明顯啲
但我通常係擦完野就自然風乾
會fluffy啲 但都有卷度 覺得ok
想問下絲打係用邊隻藥水電?
我冇問到添 或者可以係ig問下
上個月去過一次,中哂伏,冇問過我嘅情況下加我成$250,又話靚藥水,埋單硬食。
千其唔好去呢間 好伏 伏過直升機!親身中伏過!
個fd早我一日去都係搵佢整 齊齊中伏
jackyc.hairdiary 可以一試
係ig story見到有人拎日本人嘅相當自己相 仲要落埋水印
真係唔好博早排整整下有狗上咗嚟check
染完啦,俾報告大家先講環境,地方都幾大,空間感幾好,準時上到去就開始剪頭髮同染,唔洗等,成個過程約1.5小時,都幾快

我無指定髮型師,幫我剪髮個師傅都剪得幾有心,個長度同你想剪嘅長度最後係一樣。

剪完頭髮就染髮,染髮係助手染,手勢都ok,但係染出嚟個效果唔係我想像中嘅感覺有啲淺色左,不過整體體驗都ok,染完問你加唔加錢做焗油,唔加就走得,無sell 你
有冇人講ottolmus?
喺IG見到啲相漂頭漂得幾靚
有無人試過電髮根?
有無咩介紹?
有冇人試過tim lau/ girlshaircolourdesigner?
想染babylight, 然後見到佢地ig啲相 望落唔錯
但前者個地址係慢活漫剪後者好似冇乜人講
伏到仆街 又係呃錢 屌
上次淨係染 收咗我千二…明明一開頭比個價表完全唔係呢回事
我上次去係染同剪 佢剪得都幾好嘅特別係陰 但染就唔知係咪因為我好耐之前漂過嚟 所以染深色都好快甩 同真係要等好耐 全程用咗7個鐘
有無人係hair logics 剪過同染過?
Baby highlight 得唔得?
有無人去過 kchairhk 漂染
見到懶人包有 但都係得幾隻字話推介
所以想問下有無伏
求推薦keep得耐嘅電髮舖頭
佢真係好撚伏
佢應該唔小心剪到我後面layer 嘅頭髮短左
嗰陣時染完頭都唔覺眼
之後自己卷頭髮嘅時候先見到後面layer 短咗
好彩淨係後面嘅layer
都叫遮得住
如果佢剪錯咗我前面layer真係喊出來
想問有冇人去過呢間?伏唔伏?
有冇絲打可以推薦下
邊間係叻將漂過嘅布丁頭染番漸變
唔想再漂但而家個頭好柒….
有冇人搵tyleroopshair 漂染過睇相好似幾好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞