一人一間幫襯過嘅Salon/髮型師 (4)

1001 回覆
20 Like 7 Dislike
paimore熱療直療差價點解咁大? 貴既千二三都見過 平既八百幾九百

以前做過千三四 染埋髮 直髮keep左一兩個月就微曲番 但髮質好左好多無再捲得好勁 但做過熱療既頭髮剪晒就打回原形

paimore同貴價焗油(角蛋白/kk) 分別係邊?有冇絲打做過晒兩個? 推介邊間?
想問下你做千三四嗰間係邊間
因為仲要計埋髮型師技術囉
電得好唔好藥水唔係唯一既考慮

可能我染埋髮就千三四 雖似都幾年前去拉直 但我都好記得好多時都係助手幫佢搞 夾直頭髮係助手 因為個陣坐左好耐好攰 個頭低左低 個助手態度有少少惡 叫我抬番高個頭

髮質好左好多 但個直keep得唔耐
真係好多間都八百幾九百 想搵貴既真係唔多 貴又未必真係好 揀唔落手
角蛋白/kk/巴西/bbo
(總之係各類標榜直髮護理)
都係有甲醛
如果冇甲醛係一定唔會keep 到一夾就直
所以係極度不建議大家做
有啲商家佬仲要呃鳩你地話孕婦都可以整
因為佢個原理就好似地板打蠟咁
幫你條頭髮包層膠係表面
睇落好似好滑
但實際上都係爛到仆街

Paimore/直療
指既係弱酸性藥水
比起一般傳統鹼性藥水冇咁傷
但持久力就係半永久

你話剪曬就打回原形
咁一定㗎wor
你頭髮會生長㗎嘛
係頭髮生長既同時係會影響你頭髮既形狀㗎
而且你新生既頭髮冇做過直療又點會直?

推介邊一間我就唔講喇
但如果想做paimore
可以留意返睇下間salon
有冇paimore 公司俾既信心技術店既牌
有既話你就可以一試

仲有paimore 平貴之分
你大可以直接約髮型師既時候問下佢可唔可以係你面前開藥水同埋俾你檢查
如果個髮型師肯咁樣做,你大可以放一半心。
另一半心就係睇佢夾直既技術喇。
明白

以咁多treatment 黎計 係咪paimore最好 做到想要既效果? 我指頭髮順直 唔好咁炸同毛燥

因為ig實在太多salon sell好多treatment 改下個名又當新treatment

不過 paimore正路收得一千up係咪都比較正常? 搵salon搵到頭痛 好驚做完出黎 頭髮仲衰左
Paimore 其實唔係treatment
佢係屬於電髮既一種
只係佢係冇咁傷頭髮
如果你係想要自然啲既直就做paimore

收1000以上係正常
有冇做過邊間覺得唔錯可以推介下
我已經係幾年前去整 好多時都係助手處理 除左剪髮見到佢本人 依家情況有冇改善就唔清楚了
試過highlight 佢自己落手挑染,剪髮,吹頭 都算細心無乜點sell 態度幾好
反而佢助手就有係咁sell護理/加染多次個啲
報價750但最後埋單1050 無啦啦加左300話轉左靚啲既漂粉但過程中無提過
效果還好 做個日係星期六 整左4hr左右 唔會成日無人理等好耐
去到先知係edgy salon勁淆 不過整體來講唔係伏但唔會再試
去左搵佢 效果滿意但全部幾乎都係助手處理 得剪頭髮個時先開始掂我個頭 一日接好多客
至少呆等八個鐘
利申:試過九個半鐘
推連登好評list
個fd搭fd介紹去
全程髮型師落手落腳做
細心
0sell 明碼實價
一對一
不停check住把頭髮落藥水過程同電髮過程
喺你面前開封
教你點養返好把頭髮
修返你既面型做返好個造型

咪撚再去staxx hair
去過一次悔終生
伏到電傷頭髮斷咗
叫你翻去呢間做多幾次b5
條髮型師一對四
根本唔會有時間幫你睇藥水落左幾耐
你話用paimore 佢都無喺你面前開
講真係咪你都唔知
再加上全程助手整
鳩剪幾下
整整下同你埋單同一開始講既唔同
簡直同各位絲打上面講既一樣
請問有冇人試過呢間?
依間野伏到癲
我諗住加少少錢搵老細剪會好少少
點知等左成個鐘 剪左五分鐘就話剪完
個齊陰完全唔平衡 一邊闊一邊窄
仲想剪返闊窄果邊扮冇事
俾我發現有一大執頭髮冇剪到 要我提先剪返
返到屋企先知原來仲有一執剪漏左 要自己剪返
去完間垃圾令我對剪頭髮完全失去哂信心
呢間嘢真係好垃圾
嗰陣我頭髮好長 諗住夏天剪短 咁我係染加剪
正常人地會剪短少少先染髮 染完先再剪返個型
佢一嚟就一野剪到勁短
染完連修剪嘅機會都無
d頭髮仲要比佢搞到好毛燥 成個c9 頭咁

我個陣仲要洗完頭就咁叫我坐返埋位
無人吹頭 d水滴到我件衫濕哂
係要whatsapp揾cs屌先有人理我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞