睇晒14+1本金庸小說,你問我答

1001 回覆
58 Like 108 Dislike
小龍女,有次五絕
唔係好agree楊過係只有內力而冇劍招呢個point 話曬所學甚廣 古墓全真東邪西毒功夫都有啲 仲有自創武 左右拎啲都算係「有招」
陳家洛死賤種嚟
鹿應該4人同級,歸辛樹太老所以唔係全盛期。
但係鹿呢本野就係講武學末世,好似九難、歸氏一家武功高強,都打唔贏大內高手圍攻。
其實佢不嬲都係扮唔care人眼光實際小氣到不得了
但係郭靖好似重度弱智咁喎
這獨臂道人的功力經驗實比胡斐深厚得多,倘若並非快鬥,胡斐和他見招拆招,自求
變化,獨臂道人此時已然得勝。但越打越快之後,胡斐來不及思索,只將平素練熟了
的一套「快刀」使將出來應付。這路「快刀」乃明末大俠「飛天狐貍」所創,傳到胡
斐之父胡一刀手上,又加了許多變化妙著。胡斐學刀時心存強敵,練得精熟,此刻持
之臨敵,與胡一刀親自出陣已無多大分別,所差者只火候而已。
胡=無=苗
打到一百餘招之後,張召重全身大
汗淋漓,衣服濕透。忽然間張召重大聲急叫,右腕已被敵指點中,寶劍脫手。
陳>張
又打在一起了,還是道長占上風,不過張召重守得挺緊,攻不進去
無>=張
陳>胡=無=苗>=張
袁承志>=九難=洪安通=歸辛樹
沙通天勁啲定彭連虎?
楊過係咩都學啲,但博而不精,面對真正絕頂高手,佢呢啲雜學派唔上用場。得玉女素心劍搵埋姑姑先發揮到。

係後來有黯然銷魂掌先至算係踏上絕頂高手級別,可惜之後重遇小龍女去唔返個黯然狀態,威力大減。
彭連虎,傷到馬鈺
一本都未睇過既話推介睇邊本先?
Pin
兩條茂利無撚所謂啦射雕後期到神雕都係俾人玩嘅小丑
內家係基本料,基上內功差一兩個級夾硬打都打死你
但無可否認九劍係可以做到以下剋上
而重劍就一定要內家修為比對方強先做到楊過嗰種壓制力
岩岩先留意到
留名
真,洪安通打四個廢佢勁多嘅高手都身負致命重傷先贏
與胡一刀親自出陣已無多大分別,所差者只火候而已。
呢兩句其實好矛盾
感覺其實胡斐到最後都未到佢老豆level
毒撚只需要睇一本

連城訣

那是水笙!
想知巴打自己覺得係點
令狐沖最愛小師妹定任盈盈?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞