睇晒14+1本金庸小說,你問我答

1001 回覆
58 Like 108 Dislike
但若上前再斗,自忖卻又難以取勝,只得點了點頭。
我覺得打唔贏公孫止先奇怪
波台狗
講咗咁耐都無人講金蛇郎君,想問問金蛇劍法大概去到邊種劍法的水平?
並非由於東方不敗內功奇高,也不是由於招數極巧
≠內力較弱
不代表東方不敗內力較弱
只是速度極快比內力更強
金蛇劍法是當部頂尖劍法
以招式奇特為強項
需要以金蛇劍使出
但需要倚靠兵器可能跟玄鐵劍法同級
原本神雕出場接近郭靖
黃蓉知道丈夫發聲向李莫愁挑戰,聽他第三下嘯聲又出,當下氣涌丹田,跟著發聲長嘯,郭靖的嘯聲雄壯宏大,黃蓉的卻是清亮高昂。兩人的嘯聲交織在一起,有如一只大鵬一只小鳥并肩齊飛,越飛越高,那小鳥竟然始終不落于大鵬之后。兩人在桃花島潛心苦修,內力已臻化境,雙嘯齊作,當真是回翔九天,聲聞數里。
後來生完仔元氣大傷
黃蓉第二次懷孕之後,某日修習內功時偶一不慎,傷了胎氣,身子由是虛弱。
黃蓉見他意興勃發,豪氣不減當年,笑道:「好,咱們便照主帥之意。你把這枝雪參
服了罷,我瞧總能抵上三五年的功力。」郭靖道:「不!你連生了三個孩子,內力不
免受損,正該滋補一下才是。
問呢條問題個陣,諗起江華一身金粉
書劍真係睇咗第一話已經唔想睇。。。
感覺同玄鐵劍差好遠成套金蛇劍法要靠把金蛇劍+招式奇特先打得贏 簡單啲講姐係靠技巧取勝 唔同玄鐵劍呢啲靠自身內力造詣 真才實學

放係成個金庸世界 感覺最多都係二流武功
想問樓主,陳家洛呢個角色有乜可取之處?連用嘅兵器都怪過人,完全冇大俠嘅感覺
其實郭靖後期已經好左好多
識得帶兵打仗加唔少分
始終唔係細細過就生活係中原
陳家洛係書劍前中期係一個有好多缺陷嘅人
懦弱無能冇領導才能而且成日誤會人哋又唔夠膽講出口
去到最後仲要送埋個老婆俾人
成本書劍佢嘅人格表現可以話係極度負面
佢嘅成長要去到飛狐外傳先見到
想問下樓主,邊個係最勁的用毒高手?可唔可以排名一下?
為左寫黃蓉機智 要拉低佢智商姐
男主角黎講 金庸冇乜邊個寫得全能
好多都優柔寡斷 郭靖反而有傻勁 呢方面好d
人地問神雕入面喎
係喎,sorry睇錯話全金庸,我收收皮先
程靈素
唔再分劍宗氣宗囉
紫霞神功都冇埋,變咗混元功
點睇得出一燈>枯榮大師?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞