睇晒14+1本金庸小說,你問我答

1001 回覆
58 Like 108 Dislike
「伏虎金剛」都好型,但係崔希敏次次出場都柒
得唔到既最上心
調返轉任盈盈死左而小師妹接受令孤沖
可能令孤沖都會日日喺度諗如果盈盈喺度就會點,應該會好樂樂
唔會啦大小姐只係替代品
其實未必
金輪柒頭都練到龍象般若功第十層, 前無古人
張無忌練到乾坤大挪移第七層, 但本身寫果條友自己都係得六層, 第七層係9UP
唔一定創立/寫經果條友就係至勁既
成套笑傲江湖入面
令孤沖都係個大細路
無啦啦比屋企人抛棄
日日喺度lur返爸爸錫
我唔覺得佢前期有成長到知道咩係愛
小師妹只係代表佢人生最美好既一段歲月,就好似啲人留戀童年咁
大小姐當然係代替品啦,無大小姐頂替返媽媽(婆婆時期) +姐姐(送禮勤時期) +女友(倒貼時期) 既角色,我諗令孤沖自殺死左,但無話替代品唔可以取代原本嫁嘛
唔同意
黃蓉有完整九陰, 加埋智力250
同小龍女武功係伯仲之間, 但可以智力壓制
即係如果小師妹冇死
而且佢對林平之已經死心
重新鐘意佢大師哥
兩條女俾令狐沖揀
佢會揀邊個?
少林嗰度咪揀左囉
除非你話成個笑傲故事無發生過
唔係點發展都一定會係揀任盈盈然後掛住小師妹
佢又唔係愛小師妹愛到真係不顧一切
其實黃蓉嘅武功配置係幾豪華,全本九陰連梵文總綱,得郭靖黃蓉周伯通先擁有。黃蓉仲有打狗棒,桃花島武功等等,唔明點解會平手李莫愁,仲差啲死係裘千丈粒釘。
明明應該係連裘千仞都唔會打得贏學齊武功嘅黃蓉。
以非傳說級人物黎講
東方不敗幾乎都無敵咁滯
應該可以打三個傻鳩張無忌
好似係岩岩生完B無耐都打到李莫愁一仆一碌
上個月重溫完
任我行講到佢吸左十幾個頂級好手嘅功力
數值上係高過東方不敗
但係吸星大法本身副作用極大
令佢內力難以運轉自如
所以實戰嚟講,任我行除左真係純鬥內力
基本上冇任何一方面比東方不敗更強
打唔贏佢先係正常
楊逍同楊過咩關係?
其實新修版都幾明示
令狐沖對大小姐
係感激先於情愛
任我行書尾突然暴斃,我估都係關吸星大法加埋西湖十二年事。
以前後生可以壓制雜亂不純嘅內力,經歷咗12年被人廢武功咁濟,邊有可能返到去以前咁活動自如。
個人唔太覺得莫大係自命清流嗰類人
呢方面無咩描述
不過獨善其身就的確係
覺得佢似係嗰種會受現實屈服,但內心仍然有少少浪漫思想嘅人
行事時候以明哲保身為先
劉正風俾人冚家產嗰刻仍然唔願公開出手相助
就係唔想為咗一個退隱江湖嘅人而公開同嵩山派反面
同時又怕自己同日月神教扯上任何關係
但同時又會吞唔落嵩山派公然打自己人啖氣
走去偷襲殺死費彬
一定係先有感激啦
令孤沖咁重義氣,唔係先有感激一早踢開大小姐
但新修版後面都整多段「她高我也高」去講明其實佢同大小姐先係最夾
反而舊版個結局就真係隱喻到令孤沖不情不願
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞