睇晒14+1本金庸小說,你問我答

1001 回覆
58 Like 108 Dislike
睇邊套
書劍入面張召重武功都算數一數二
下 獨孤求敗到後面係話內力先係最高境界(即係真正嘅無劍無招),9劍要靠把劍已經肯定輸俾重劍同木劍嘅境界啦。
9劍嘅level根本連重劍都拎/揮唔郁,又點靠劍去搵人破綻
yin yeung 刀好悶
峨嵋派邊一個招式係同無上瑜珈密乘領悟出嚟?
其實上網都可以搵到
初版=報紙連載版:喺為咗吸引報紙銷量
二版=修訂版:修改左初版一啲不合理之處出版係最知名一版
三版=世紀新修版:澄清一啲以往版本未能解釋嘅部份但係亦有多咗爭議之處
最慘係狄雲斷手指斷肩胛骨仲要俾人戴綠帽
初版阿媽先係秦南琴
二三版取消秦南琴淨係得返穆念慈
唔會慘得過狄雲吧
碧血劍都係
唔覺wor
我覺得最尾唔係迎合既意思
而係唔想再理政治
最唔中意佢改趙敏個名
點解全真教係倚天消失左
吓? 打交唔睇武功特性?
咁啲武功特性拎嚟做乜?
歐陽鋒叔嫂亂倫生咗歐陽克,咁歐陽鋒大佬同阿嫂叫乜名?
收哂皮
同埋依家標準玩唔到啦
咩偷偷聲
叫劫富濟貧
原本付出嘅一方係任盈盈但係到最後令狐沖都改變鍾意小師妹嘅心意大團圓結局
令狐沖到最後都唔記得咗佢師妹掛住 任盈盈
她提到「你小師妹」四字,令狐沖全身一震,脫口而出:「啊喲,咱們快些趕去!」盈盈輕輕的道:「直到此刻我才相信,在你心中,你終於是念著我多些,念著你小師妹少些。

但係三版加咗一大段敗筆:
令狐沖一生但求逍遙自在,笑傲江湖,自與盈盈結褵,雖償了平生之願,喜樂無已,但不
免受到嬌妻溫柔的管束,真要逍遙自在,無所拘束,卻做不到了。突然之間,心中想起了
〈笑傲江湖之曲〉的曲調,忽想:「我奏這曲子,要高便高,要低便低,只有自己一個人
奏琴,才可自由自在,然如盈盈合奏,便須依照譜子奏曲,不能任意放縱,她高我也高,
她低我也低,這才說得上和諧合拍。佛家講求涅槃,首先得做到無欲無求,這才能無拘無束。但人生在世,
要吃飯,要穿衣,要顧到別人,豈能當真無欲無求?涅槃是『無為境界』,我們做人是『
有為境界』,在有為境界中,只要沒有不當的欲求,就不會受不當的束縛,那便是逍遙自
在了。」
每次睇都覺得令狐沖唔係真心鐘意仼盈盈
本身又敬又惧
後面好似見佢為自己搞大龍鳳
比人焗上橋咁

比返小師妹我
1. 用磨嘅方法
2. 肚兜綁帶,解開條帶就除到
3. 古代係用廁籌
書劍朝廷高手剩係得張召重
而且實力同文泰來差唔多
紅花會起碼有三四個同級
黃藥師同桃花島下場係點 書好似之後冇交代到 襄陽城破 郭靖幾乎冧家產點解佢冇事
講真金庸14本天書之中,令狐沖一定最屈 依家美國國防部都係參考令狐沖招破箭式製造愛國者導彈防禦系統 講降龍18掌佢又話有破掌式 講玄鐵劍佢又話有破劍式 講內力佢又話有破氣式 講鷹眼佢又話有破箭式 講ironman佢又話有吸星吸哂佢D能源

講x博士佢又話令狐沖冇招冇式X博士都讀唔到佢心

如果你以為磁力王應該贏既話,SORRY,你應該重睇一次笑傲江湖 根本冇得贏,你搵金屬掉令狐沖佢有破箭式 你開槍射佢佢都有破箭式 核彈佢都有破箭式 近戰佢有吸星, 一掂到你就玩完 仲有你冇以為生化武器可以搞掂佢,佢有易筋徑backup,一轉身咩毒都排哂出黎。

咁你話襯令狐沖沖緊涼冇劍個時偷襲佢就OK,錯!!!! 令狐沖既外掛易根經練到登峰造極,應該有模枋掃地憎既身法同氣場等等 古時都係靠佢既氣場保護大家免受台風襲擊 李氏力場都係佢既弱化版

令狐沖係唯一一個可以係20世紀生存既劍客,神盾局都發明緊時光機,番去古代搵令狐沖加入avengers 超級撒亞人孫悟空都要行埋一邊

以後講邊個最好打post除左行運超人,叮噹,孫悟空,仲可以加埋令狐沖
令狐沖曾經用燭台擊中人哋穴道
燭台=有劍?
歐陽鋒有冇強姦過黃蓉
歷史上全真教係迎合元朝
至於小說元朝要消滅前朝勢力全真梗係一大威脅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞