睇晒14+1本金庸小說,你問我答

1001 回覆
58 Like 108 Dislike
但蕭峰表現唔算頂尖遇到少林寺玄字輩都要逃跑
以前咪出過online 版金庸群俠傳1 2
不過最後都收曬皮
煙花割耳達爾巴偷襲糧草
最難應該係偷襲糧草要叫一班武林高手先做到
華箏
點解入面既角色殺咁多人都唔會被人拉?
楊過單身過咗16年,佢單手點剪指甲?
小昭對腳同條頸俾鎖鏈鎖全,佢點樣換底褲?
梅超風練白骨爪,指甲咁長佢點掹屎呀?
Btw明白好多人討論都想表達意見,但係如果想比較武功實力,應該以原文比較。
例如張三丰唔可以刻字,阿三可以,張三丰咁廢
因為以上係武功特性而唔係個人實力
老豆文革被人打靶仲要收返子彈錢
之後金庸同鄧小平講話以前嘅事就算數

金庸同楊康邊個仆街啲?
冇睇第三板,但係咁點兜楊過細個跟穆念慈練過逍遙遊?
邊條仔最大鳩?
穆念慈救丐幫弟子洪七公教穆念慈逍遙遊
穆念慈自己教楊過少少武功
楊過識逍遙遊嘅一招半式
冇睇過tokyo drift?
你部車夠快差佬就唔會去理你
樓主無論係最中意嘅書同最中意男女主角我都同你一樣
btw 好中意郭襄
朝廷連日月神教都唔敢征討
可見金庸小說嘅朝廷好打有限
除咗可能有隱藏Boss葵花太監之外
我唔識分第一,二,三版
介唔介意貼啲圖過目一下
呢d post都預左變戰鬥力排名

問題係, 作者自己寫既時候, 都應該唔會係唔同書之間做個實力比對再寫
所以永遠都有得拗
不過呢樣先係令人神往之處

我十幾歲開始睇金庸, 而家四十, 間中都會重睇
每次都有唔同體會
但係老母變咗秦南琴,小揚過點樣輾轉去咗跟穆念慈?
點睇令狐沖同盈盈嘅感情?
我今日都有諗過吓
張三丰十二三歲遇到楊過
之後楊過隱居
張三丰百年大壽在六至七年後見番張無忌
接近100年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞