睇晒14+1本金庸小說,你問我答

1001 回覆
58 Like 108 Dislike
王重陽唔想徒弟轉練武功要修道,冇傳先天功
一燈大師唔可以私自傳先天功
周伯通因為貪玩王重陽唔傳俾佢
結果冇人識加上全真覆滅
自然會失傳
令狐沖同美國國防部打邊個贏?
少林寺藏經閣、瑯嬛福地同還施水閣,邊度最多武林秘笈?
乾坤大挪移定斗轉星移勁D?
乾坤比較全面但係作者認定唔夠頂尖
相反斗轉星移只用嚟借力打力但係可以天下無敵
設定上斗轉比較厲害
鹿鼎記就係咁,武功高都係贏唔到圍攻。
倚天張三豐都交代過,強如郭靖,孤身一人面對大軍都係無能為力。

除咗越女劍嘅阿青,挑贏三千甲士
我諗得修仙嘅牙石係有辦法到呢個境界
瑯嬛福地啲書搬晒去還施水閣
瑯嬛福地冇易筋經降龍18掌一陽指六脈神劍
藏經閣淨係有少林功夫
兩人同級
但由於古墓武功克制全真
所以林朝英稍勝
慕容博伏擊雁門關條橋根本唔Work,如果唔係蕭遠山咁橋入中原,果班中原武林人仕等多幾日就會走人,白賠上自己名聲。而慕容博係幾時假死?首先慕容復講過佢檢查過老豆條屍,而慕容復比蕭峰年輕幾歲,雁門關果時蕭峰剛出世,件事起碼發生於雁門關十幾年後。十幾歲大的亞朱又見過佢老爺慕容博,咁講法慕容博隨時係雁門關廿幾三十年後先假死,點解會重有人(例如少林掌門)覺得佢係為雁門關件內疚而死?
睇倚天書嘅描述佢真係被形容到最靚,初吻仲俾咗咸濕仔張無忌
慕容博第三版有講隱藏身份加入左大遼
所以佢係知道蕭遠山嘅消息
慕容博三版好遲先假死
所以其實唔通嘅地方三版都有解
其實可能仲連載緊
無涯子年紀大佢好多
佢似無涯子徒弟多d
應該打唔贏田伯光
真係同級?雖然有講王重陽打唔贏林朝英,但王重陽有可能放水
何况“小無相功”以“無相”两字為要旨,不着形相,无無迹可尋,若非本人也是此道高手,决計看不出来。
掃地僧識無相功
文本有話克制
王重陽諗唔通
直到睇完九陰真經先可以克服玉女功夫
周伯通會唔會係其中一個武功最高嘅角色?
射雕神雕超越五絕只有王重陽同林超英同黃裳
鬥酒僧都冇王重陽咁勁
咁多套作品入邊,邊五個角色輕功最好速度最快?
韋一笑入唔入流
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞