英國移民生活雜談/攻略/你問我盡答 (不定時更新) (3)

1001 回覆
62 Like 1 Dislike
Checked baggage 應該無
手提係每個item 100 mL max., Total 1L max.

Each liquid must be in its own container of no more than 100ml (3.4oz).

You need to put all items in a single, transparent, re-sealable plastic bag of up to 20 x 20cm (8 x 8in) with a total capacity of up to one litre (approx. one quart).
唔好意思巴打有少少野想請教下
如果搭車俾人罰錢嘅話 係咪交咗罰款就冇事?
會唔會影響到之後啲記錄?
搭咩車,同點解俾人罰錢?
lm
真係唔清楚喎
佢係即場罰?罰完有無俾其他document 你?
想問問英國嘅電視牌係點買
上佢個網俾錢就得
提提你,只係睇live broadcast 先要買,只睇netflix YouTube 係唔駛TV licence
https://www.tvlicensing.co.uk/
佢有無攞你其他contact details?
買咩機?有時係官網買重平啦

英國買電腦係貴
做乜唔係香港買定新電腦過去
認真
英國紅燈區點玩
講真真係唔sure,其實應該即場問下what will happen next。
不過上網睇就話唔係一定會prosecute,可以罰左錢就了事
我諗得呢幾樣嘢details 應該就唔會有咩長期影響嘅掛(即係credit score 嗰啲)
唔識喎
英國好多人都有過性病,好多性病係無symptoms,巴打自己睇路
英國踢波係點
有冇得跟隊
得一定要約定21個人去踢
有冇7人場
我都想知,會唔會有外賣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞