Sony/罪大滔天 相機集中討論區(73)傳說中ZVE10幾時出?

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
雙城問完UV,轉頭又CPL,再來就閃光燈

我買枝龍仔,佢sell左成五六樣野比我
GM個支三支最重 長期手持比較吃力 龍仔係最輕 最短 GM可以上增距器 反之G鏡唔得 罪大2枝鏡內對焦 論新舊度 :龍仔>GM>G

流言講今年可能出GM 2代

利申:用緊GM 習慣晒重量 但要適應頭重腳輕感覺同埋個hood內部係絨面 好撚痴塵
啱呀,慳番好多時間
我都係買龍仔
TNC釋出了索尼體育機a9 III的最新傳聞,訊息源稱,該機將於2021年第四季度宣佈研發,可信度未知。

重新設計的2420萬畫素全畫幅堆疊式CMOS感測器
連拍達到每秒30張(帶AF/AE追蹤)
新一代BIONZ XR處理器
防閃爍機械及電子快門
雙驅動機械快門,1/400秒閃光燈同步
防失真電子快門,1/200秒閃光燈同步
5.5級機身五軸防抖
支援4K視訊錄製,全畫素讀出,無畫素合併
支援S-Cinetone、HLG和S-Log 2 & 3
10種創意預設,並有8項可自定義引數
2021年第四季度宣佈研發

龍仔真係好抵玩
雙城買龍仔多兩年保,不過真係好Q煩,雖則你話唔要唔會再hard sell
S-Cinetone
入手
你支24差咗個英文字
無話好唔好 睇錢同焦段
定焦就gm無得輸
等有錢都要入返枝gm
2470gm就出新版
FF鏡都唔係平,入門嘅話做定research好
SONY買定焦
龍仔買變焦
CANON R3 SONY版
又唔肯升像素
佢升嘅話 a1個地位會唔會有d老尷
用緊batis 40 f2,一直心思思換40 f2.5 G,貪佢細枝
求屌醒
點解要屌醒
成像,發色,背景虛化,光圈
換40G算唔算downgrade
上網好少見人做comparison,唔敢扑鎚住
買佢應該係貪佢配埋其他兩支鏡嚟拍片
買住14或者35gm黎玩住先囉咁平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞