Sony/罪大滔天 相機集中討論區(73)傳說中ZVE10幾時出?

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
【Sony Store, Online限時優惠】
登入My Sony購買SEL2470GM即享限定優惠價$13,390! [折扣高達HK$3,600

官網見到,基本上支支鏡都係
豐澤個網都係
出面行貨個價好似又唔差得幾多...
a6100 好d
evf 點都係影相用
A6100個EVF同A6000一樣,好虧
後置filter個mount會lock住塊filter
想入a7iii/a7r3a 冇冇話推度四最抵
同埋兩部推薦邊部多

想入黎影Close Up Product 同埋旅行既時份配細鏡影下相咁
唔拍video
Zv-e10有slog,a6100有evf
不過6100好似停產咁
日本有,不過香港唔再入
想入手Rx100 m7買黎旅行影景 外國好多網都係話同iphone 分別唔大 有啲情況iphone 仲好啲添

有無巴打有好建議1萬筆直
消費券加倍賞
1千蚊當2千蚊使! 買1得2!
於Tamron官方購物網站購買$1000元現金券
可得總值$2000現金券!
zve10 再配支騰龍wide 鏡?
如果你會考慮細機有Raw+長焦+fast af、就淨係得佢有
如果三樣你都唔需要既話真係買部手機好過
屌,只限alipay 同支那寶
日光室外影景係沒問題,自拍又方便
但室內即鳩縮,
因為最大光圈得2.8, 1 zoom光圈跌得好快,d noise多到仆街

我以前去旅行一部A7系加一支鏡,再加部rx100m6 影日光tele(當佢70-200咁用)互保不足,之後沒旅行去都賣左部rx
睇你自己玩相機既決心大唔大,
過來人心態去講,開頭總會話睇budget去玩,同自己講試下影下姐,點知玩玩下就會追器材,原本apsc,好快就轉左ff,原本F4鏡,搞搞下又升左gm
原本想慳錢玩,點知轉來轉去駛左仲多 其他師兄經歷過都會明

一部會玩耐d既機,我覺得由ff入門機開始較好
a7c/ a7iii 加一支standard zoom
師兄教路,一次過比重皮就分期大法啦
仲要1000買
分三張比你, 支鏡只能用一張
1500/300/200 各一
好認同
由a72升a73 , F4追上GM
好彩月尾買左支70180冇等消費券啫
再耐d又會嫌gm枝枝都又sharp又清,冇咩鏡味,入埋老鏡坑
巴打 多謝你意見 我都係決定入手rx100m7
我比較少影室內 大部份都係風景同自拍
佢八月都有500蚊超市劵
但舖就唔知有冇加價
price.com 睇唔覺貴咗
想知咁多位巴打手揸咩鏡,準備落坑見到支支gm 都好正
同一價格,
有d會話扣埋你張劵
有d好人就會分開叫你自己換
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞