Sony/罪大滔天 相機集中討論區(73)傳說中ZVE10幾時出?

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
佢句說話係 淨機送filter送副電一套1xxxx
但無咗去sony換既500蚊
我話唔要個堆垃圾 佢都係答我同一個價
俾我就回佢我買機你送filter把呀? 定係你任我揀filter?
垃圾贈品冇得平唔奇(即係9唔搭8送杯、傘個d)
電點都有得平一百幾十掛,冇咪走囉

所以幾時都話唔好剩係睇pricehk,點都要出去行下格價
買開機鏡都知,問下肥花現金價好多時都會平過price.com,試晒機鏡, sales問你一句駛唔駛買filter, 你話唔駛,就已經沒再推介你

試過mk同cwb店, ssp就唔知
個陣係出去格價 最抵死2間db唔同價
肥花加1 講完唔要就買得
db講係完唔要扮晒傾計再問你用邊塊再踩低再sell
冇錯,講左好多次,唔好懶剩係上pricehk睇三娘四佬
佢地標價平係扣起d offical贈品

去問價問佢現金價幾多,問佢有咩跟,唔要d垃圾贈品減幾多
個陣買A73計返哂係差唔多

ssp肥花我有相熟sales,買開佢都係直報剩機現金價
買d charger配件又會主動平俾我
我果陣新手第一次買既時候講話唔洗filter
佢反而話:算啦 驚你有咩事 送埋比你 H&Y
多謝解答
應該就會成日連拍 然後間中拍下vlog咁
我都唔打算跟機買呀 以前舊機就係咁
肥花淨鏡現金價係咪會平啲
國絲lm學嘢
zve10?
仲15 16緊買咩好
想vlog入門但又唔知自己會唔會之後影下相
Db係咁
之後我又真係買咗塊protanle cpl
其實Quality唔差 不過原來係支牌
問題係佢係mark貴好多嘅支牌
黎得呢到緊係a1
想問下70200gm 70200g 定係T70180好

影人同風景多 唔會點拍片
唔計大炮,100400GM / 200600G
上面兩支都有,一樣有Keep
基本上日照時間夠就200600G
陰天&目標唔係飛得快果種就100400GM
建議外帶1.4x備用
如果計畫質,個人覺得100400GM始終係好D
另外使用經驗黎講200600G真係明顯Feel到大舊又重
要留定錢去買袋或者考慮單腳/三腳,甚至要度一度防潮櫃夠唔夠放先

如果想支鏡多用途D,個人推100400GM食埋個放大率影其他主題
龍仔或Sigma新鏡都一樣插唔到Extender,自己考慮了
想買A7C
Zv-e10加番個好啲啲嘅鏡頭都過萬
不如買高級啲算
7c用緊 係evf好撚細 同差咁個轉盤會更好
雙成最黑sell 講咗幾次唔要都係咁sell
雙成龍仔係咪多2年保
同返zve10比 a7c就冇依d問題了
係 不過貴小小
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞