Sony/罪大滔天 相機集中討論區(73)傳說中ZVE10幾時出?

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
買a6400 + 24 1.8 za 仲好
對焦快過a6500同a72
a6400對焦拍唔拍得住a6600
a6100, a6400, a6600同級
a6000, a6300, a6500係上代
前用家表示唔建議a72, 對焦太慢追唔到小朋友,同埋6400 應該抵玩d
咁我再等等佢
巴打我都想升FF
不過想入支T28-200MM
WIDE可能入T20/2.8或者T17-28/2.8
又唔知等好定買好
好煩
我就係年頭升級用a73 + t20 t28-200
利伸原先係用a5100
其實等a74個問題已經講咗成年啦
結論就係淨機身萬二蚊依個budget嘅就揀a73/a7c, 始終a74 個價一出一定係萬六蚊以上
等得又夠budget嘅咪等a74囉
想問下有冇ching之前35gm recall拎去整, 要幾多日先拎得返支鏡
以性價比嚟講多數都係推薦55.8

我自己用緊loxia 50
除咗手動都無咩可以挑剔
55mm二手四千有找真係幾抵玩嘅
買全新好過 唔係差太多
出貨量少無計,我自己係第一批訂。前排6月再訂都要8月中先有貨,真係有心嘅直接Online Store訂等2-3個月好過出面博佢有無貨返(有都應該訂曬/秒清)

如果閣下唔係真係咁高要求嘅話,55.8係你嘅好朋友。當然唔可以同C記1K就有50.8呢個價錢講性價比,但係55.8嘅表現真係唔錯,色水OK又輕便,係紫邊比較明顯,同埋景深過渡比較生硬,全新都係4K HKD,絕對玩得過。
我都係頭水訂
依家晶片短缺 相機鏡頭出貨量少
唔係R機用家 55.8 又好 Sigma 支60.2 都係好選擇
bigma唔聲唔息發表新鏡

https://youtu.be/qLBGwrlT0o8
11300,我買原廠,內變焦好重要
過一排就9k
支1848都係好快就跌左,抵玩
a74應該2萬7啦
A9個級數先咁貴
有冇人等埋十月三千消費券一炮過買機/鏡
朋友二手轉讓?點解咁平嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞