Sony/罪大滔天 相機集中討論區(73)傳說中ZVE10幾時出?

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
Kit 鏡 16-50 會唔會好窄
Canon m50 mark ii 定Sony zv e10 好(拍片)?
你M50支kit 15mm x1.6咪又係24
4k仲要有crop又再x1.6

揀ZVE10啦
驚1650窄咪跟1018訂囉4xxx
睇你覺得長插2870會唔會重 同埋你會唔會留戀假菜既色水
如果以上都冇問題就賣左佢
如果影飛機係咪100-400呢個range已經夠用?
夠用,不過永遠唔會嫌長焦遠
消費劵一出就已入手a7c+55 1.8, a5100用家升級超有感, 正式入ff坑
最近諗住轉會, 影相多過拍片,
鏡就諗住買枝S2870,
但部機諗緊買A7iii好定A7C好
有打算轉會,諗住睇下ZA系列啲鏡,見到二手仲貴過全新行,完全理解唔到
A7R3A
有無人有用緊 或者朋友 用緊
NYA-EVO FJORD 36
覺得點 諗住依幾日買
加個RCI M

同埋順便想問樣野
之前去Sony買50GM
買完之後想買埋其他鏡頭
個員工話幫我check下價
我同佢講 我睇到價錢牌啦
佢話:緊係唔係啦 可以再平d
之後話比個special discount比我
平左成4000蚊
比左張卡片我 叫我下次返黎搵佢
想問下點解平到咁多
依家用緊A73 + T28-200
想問下咁上下重量 大細 價位
係咪呢枝鏡已經zoom得最遠
主要只係入迪士尼影下舞台
Store睇個價永遠都唔係真係賣個價嚟
講緊K11 個d sony store? 平咁多
龍仔有支70-300MM
只係長3CM
Ching咩鏡減4k咁誇? 50gm - 4k?
thanks
除左high resolution 同靚mon之外
有咩係比a73好 我上網見好少人講呢部
多數都推薦a73多過a7r3
sony呢排減價,想問各位師兄2470GM出唔出得過?
R系列賣高像素,你鍾意數毛就一流
但要留意電腦同storage要求都大增

A73係CP值高,對焦點多過A7R3
但要頂得住佢個垃圾moon

A73
693 phase detection points covering 93% of the image area, plus 425 contrast AF points over a smaller area for accuracy.

A7R3
Same number of contrast AF points but only 399 phase detection AF points over 68% of the image area.
新手去緊三羊買第一部相機
想問下有咩要注意
thanks
最後決定試玩a73先
邊玩邊等佢出新機
check機身no.同盒係咪一致
機身同螺絲有冇花,對住白紙影一張相睇個mon同EVF有冇死點
唔該曬巴打
邊到睇有減價
新手想出第1部相機影相
應該買a6100定ZVE10好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞