[本地足球] 2017/18 港超聯季前及港隊亞盃外討論(2)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
有力去恨你 也有力氣掛念你
這個負擔擔不起
你令我悟到 這隻被放棄的棋
能重生 心必先要死
以下內容要講bojan好靚仔 才能 觀看

點解我講左都睇唔到

點解我講左都睇唔到

我講左朱基好靚仔之後睇到

點解我講左都睇唔到

我講左朱基好靚仔之後睇到

要我違背良心我寧願唔睇了
有無人買套票?
有無人買套票?

買套票個價先叫接受到 $200單場真係太貴
『同心創前路 掌握新機遇』

索取 香港 對 朝鮮賽事之門票

希望比賽當日見到更多球迷海出現於香港大球場,發揮主場威力,壯聲勢助香港隊打入亞洲盃決賽周!」

有興趣之機構可於即日起至6月7日(截止時間為當日晚上6時) 填妥所需申請表格 (表格可於http://www.hkfa.com 下載),並以傳真或電郵方式回覆本會

http://www.hkfa.com/upload/hkt/20170613-FreeTicket-AppForm.pdf

(每機構最多 50 張,如有需要更多請註明原因)

連登痴線佬 - 報名表(額滿即截止報名)

1. Bigmac
2. 艾華頓
3. 鐵浪
4. 有所思事
5. 祖樂比菲多
6. KisaCCC
7. radi
8.旗落你唔知

推到狗總比免費飛我地
屌你百零蚊我都覺得抵睇
但係你200蚊仲要係咁派飛,姐係我呢d在職人士又無關係想真心入場撐港隊既抵死d?
抵俾人禁住搶?
屌你百零蚊我都覺得抵睇
但係你200蚊仲要係咁派飛,姐係我呢d在職人士又無關係想真心入場撐港隊既抵死d?
抵俾人禁住搶?

重點對手係北韓
新客只會覺得香港好渣更加唔會再入場
你俾場不丹台灣佢地睇效果仲大
屌你百零蚊我都覺得抵睇
抵俾人禁住搶?

重點對手係北韓

都唔明點解足總啲人可以咁蠢
虎哥踢多一場就超越金條文
屌你百零蚊我都覺得抵睇
抵俾人禁住搶?

重點對手係北韓

因為收貴d賺多d (之前都有數字prove收貴d少人睇但cover 到兼有賺, inelastic demand)
視乎足總班人想賺多d定入場人數高d,佢就揀左前者
$200真係好撚貴,本地歌手開演唱會最平都$180
屌你百零蚊我都覺得抵睇
抵俾人禁住搶?

重點對手係北韓

因為收貴d賺多d (之前都有數字prove收貴d少人睇但cover 到兼有賺, inelastic demand)

有時收益唔係淨係一場嘅
如果有睇開但因為今次太貴唔睇
久而久之就會覺得唔睇冇咩所謂
當然派飛比中小學生呢樣都係好事
屌你百零蚊我都覺得抵睇
抵俾人禁住搶?

重點對手係北韓

香港對支那就係inelastic demand
可能辛祖要外流啦
小傑志可以搵高質中鋒啦

高美斯
因大批本在預選名單的球員受傷,包括鄭璟昊、梁振邦、胡晉銘、夏志明、徐德帥、黃梓浩、顏樂楓及謝德謙,金判坤決定補選徐宏傑、李毅凱及基奧入伍,他解釋:「徐宏傑全季大部份時間正選上陣,基奧在季後附加賽表現不俗,李毅凱近兩周都在傑志跟操,而且早前在對香港U23一戰也有上陣,狀態不俗,所以決定選他。」

另外,聯賽神射手辛祖亦不在名單上,金判坤解釋,由於此子跟傑志約滿在即,為尋求新合約需避免受傷,但在現行機制下,港隊只能為球員提供醫療保險,即使球員為港隊出戰時受傷而影響其事業前景,亦不會有任何薪金上的補償,「球員有此考慮,我們亦必需尊重。但在決定名單前短時間內,才知道辛祖及其他傷兵無法入選,難免失望。」預選名單亦不見其名的陳肇麒,金帥指他因外父過世,需處理白事。金判坤認為,大批主將缺陣,無疑是一大打擊,但希望全隊都可以奮力一戰。

至於對北韓的亞洲盃外圍賽改到香港大球場上演,金判坤表示,雖然球員對旺角大球場的場地肯定較為熟悉,但過往在大球場也曾試過有好表現;足總行政總裁薛基輔則強調,早前由傑志對熱刺一戰可見大球場草地質素不俗,「由該仗到6月13日中間並無比賽,相信大球場方面有足夠時間,令場地質素變得更佳。」

得妹妹係主將姐
因大批本在預選名單的球員受傷,包括鄭璟昊、梁振邦、胡晉銘、夏志明、徐德帥、黃梓浩、顏樂楓及謝德謙,金判坤決定補選徐宏傑、李毅凱及基奧入伍,他解釋:「徐宏傑全季大部份時間正選上陣,基奧在季後附加賽表現不俗,李毅凱近兩周都在傑志跟操,而且早前在對香港U23一戰也有上陣,狀態不俗,所以決定選他。」

另外,聯賽神射手辛祖亦不在名單上,金判坤解釋,由於此子跟傑志約滿在即,為尋求新合約需避免受傷,但在現行機制下,港隊只能為球員提供醫療保險,即使球員為港隊出戰時受傷而影響其事業前景,亦不會有任何薪金上的補償,「球員有此考慮,我們亦必需尊重。但在決定名單前短時間內,才知道辛祖及其他傷兵無法入選,難免失望。」預選名單亦不見其名的陳肇麒,金帥指他因外父過世,需處理白事。金判坤認為,大批主將缺陣,無疑是一大打擊,但希望全隊都可以奮力一戰。

至於對北韓的亞洲盃外圍賽改到香港大球場上演,金判坤表示,雖然球員對旺角大球場的場地肯定較為熟悉,但過往在大球場也曾試過有好表現;足總行政總裁薛基輔則強調,早前由傑志對熱刺一戰可見大球場草地質素不俗,「由該仗到6月13日中間並無比賽,相信大球場方面有足夠時間,令場地質素變得更佳。」

得妹妹係主將姐

吹大d打定個底屌少d
5件私人醒一二千萬俾521
521就用呢筆錢入主南華(辭去傑志職務)
向傑志借8小將,佐迪,列斯奧,光頭,阿凱,沈國強
再上南華未走的球員
已經差不多完成組軍
垃垃真係典型廢老心態

5件私人醒一二千萬俾521
521就用呢筆錢入主南華(辭去傑志職務)
向傑志借8小將,佐迪,列斯奧,光頭,阿凱,沈國強
再上南華未走的球員
已經差不多完成組軍

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞