[本地足球] 2017/18 港超聯季前及港隊亞盃外討論(2)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
墓臭他 很想去捕捉他

約旦嗎 哪管辛祖在誰的家

港超eason又發功

墓臭他 很想去捕捉他

約旦嗎 哪管辛祖在誰的家

港超eason又發功

因大批本在預選名單的球員受傷,包括鄭璟昊、梁振邦、胡晉銘、夏志明、徐德帥、黃梓浩、顏樂楓及謝德謙,金判坤決定補選徐宏傑、李毅凱及基奧入伍,他解釋:「徐宏傑全季大部份時間正選上陣,基奧在季後附加賽表現不俗,李毅凱近兩周都在傑志跟操,而且早前在對香港U23一戰也有上陣,狀態不俗,所以決定選他。」

另外,聯賽神射手辛祖亦不在名單上,金判坤解釋,由於此子跟傑志約滿在即,為尋求新合約需避免受傷,但在現行機制下,港隊只能為球員提供醫療保險,即使球員為港隊出戰時受傷而影響其事業前景,亦不會有任何薪金上的補償,「球員有此考慮,我們亦必需尊重。但在決定名單前短時間內,才知道辛祖及其他傷兵無法入選,難免失望。」預選名單亦不見其名的陳肇麒,金帥指他因外父過世,需處理白事。金判坤認為,大批主將缺陣,無疑是一大打擊,但希望全隊都可以奮力一戰。

至於對北韓的亞洲盃外圍賽改到香港大球場上演,金判坤表示,雖然球員對旺角大球場的場地肯定較為熟悉,但過往在大球場也曾試過有好表現;足總行政總裁薛基輔則強調,早前由傑志對熱刺一戰可見大球場草地質素不俗,「由該仗到6月13日中間並無比賽,相信大球場方面有足夠時間,令場地質素變得更佳。」

草靚, 即係對北韓用波更有利!

邊度打到輸架啦
氣氛幾好咪又是輸
除非夠膽整到大坑東咁

利申: 睇左香港隊15年
王子果日爭d半場笠入踢足全場都可以被受傷
my boss又要upset喇
雖然港隊多名主力缺陣,阿Kim卻指要對球員充滿信心:「我們可以贏韓鮮,未到最後都不應下定斷。反而港隊近年多次比賽都未試過『夫添』,到9月又對有新教練Nelo Vingada領軍的馬來西亞,到時可能才是真正的硬仗。」

之前佐迪巴素古素呢d出色前鋒,續約都好顺利
似乎今次係辛祖要求太高,以至未能順利續約
雖然港隊多名主力缺陣,阿Kim卻指要對球員充滿信心:「我們可以贏韓鮮,未到最後都不應下定斷。反而港隊近年多次比賽都未試過『夫添』,到9月又對有新教練Nelo Vingada領軍的馬來西亞,到時可能才是真正的硬仗。」

韓鮮好味道

有冇人pm左佢

韓鮮好味道

贏佢老母咩

WE ARE 我島

村長叔叔華麗留名

呢個決選名單會對埋北韓?
搵基奧打北韓?

香港足總

我屌你老母

當年係無里頭咁抄左巴倫

續過一次約

當年係無里頭咁抄左巴倫

續過一次約

記得件s喺打完足總杯話同妹妹傾新約,除咗錢之外,我諗唔到其他
對熱刺同埋超聯最後決戰
傑迷淨係叫華杜斯stay
無人叫妹妹stay

好似對面舉walker please stay
國際賽生涯始於2000年作客阿聯酋,已經35歲的「偉豪」早年也曾與來仗對手約旦在2001年舉行的千禧盃交手,憶述年少往事時他不禁笑稱:「千禧盃對約旦、羅馬尼亞我都有上陣,還記得當年我是戴兩對護脛比賽,因為驚嘛,看見對手高大又強壯,怕傷。」
點解基奧個位唔讓比亨利搭單

yes 選基奧不如選享利

15分鐘換1個哂兩分鐘
踢多兩分鐘又哂多兩分鐘

你確定9upper踢到去15分鐘?

hkfa news:
而陳偉豪將受邀以榮譽球員身份參與球隊於6月7日主場對約旦的國際友誼賽。

我嘅意思係會唔會好似打支那嗰場咁
Kitkit Leung
好心你地唔知就唔好亂講啦,辛組只係同傑志合約傾談中,唔會轉會。
內幕嘅消息就系佢絕對唔會離開傑志,唔好影響我地嘅均心
下年辛組乃會被上傑志的戰衣,全力為傑志入球,在亞冠打出名堂。
因大批本在預選名單的球員受傷,包括鄭璟昊、梁振邦、胡晉銘、夏志明、徐德帥、黃梓浩、顏樂楓及謝德謙,金判坤決定補選徐宏傑、李毅凱及基奧入伍,他解釋:「徐宏傑全季大部份時間正選上陣,基奧在季後附加賽表現不俗,李毅凱近兩周都在傑志跟操,而且早前在對香港U23一戰也有上陣,狀態不俗,所以決定選他。」

另外,聯賽神射手辛祖亦不在名單上,金判坤解釋,由於此子跟傑志約滿在即,為尋求新合約需避免受傷,但在現行機制下,港隊只能為球員提供醫療保險,即使球員為港隊出戰時受傷而影響其事業前景,亦不會有任何薪金上的補償,「球員有此考慮,我們亦必需尊重。但在決定名單前短時間內,才知道辛祖及其他傷兵無法入選,難免失望。」預選名單亦不見其名的陳肇麒,金帥指他因外父過世,需處理白事。金判坤認為,大批主將缺陣,無疑是一大打擊,但希望全隊都可以奮力一戰。

至於對北韓的亞洲盃外圍賽改到香港大球場上演,金判坤表示,雖然球員對旺角大球場的場地肯定較為熟悉,但過往在大球場也曾試過有好表現;足總行政總裁薛基輔則強調,早前由傑志對熱刺一戰可見大球場草地質素不俗,「由該仗到6月13日中間並無比賽,相信大球場方面有足夠時間,令場地質素變得更佳。」

墓臭入左球就叫有好表現!?
咁我國成季入左7球係咪叫世界級表現??
南華搞到咁
不如搵度士做主教練 再用哂佢班仔啦
有goal messi同大豪湊住 應該唔使降班
頂多幾年又一隊勁旅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞