[本地足球] 2017/18 港超聯季前及港隊亞盃外討論(2)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
選七爺都冇咁嬲,墓臭

七爺跑唔郁啦
個肚腩越來越大

對熱刺同埋超聯最後決戰
傑迷淨係叫華杜斯stay
無人叫妹妹stay
原來大豪告別賽 咁我實入場
睇左十幾年

現實就係好多廢中廢老睇住大豪踢到退好有感情,今場實多人入
終於有機會見到連登日j夜j嘅高艾麥三鬼拍門
講真拎到亞援身份後外流好合理 亦都支持 始終香港人工少 水平低 盞拖累人地進步
上年東方都有兩件比中甲買走左 係傑志好運先冇買走佢d人

傑志走左福保羅
終於有機會見到連登日j夜j嘅高艾麥三鬼拍門

上年東亞杯都係3鬼拍門啦
南狗不如散班執左佢
由上到下都無心機搞
必要時同蓄力合併變蓄力南華

值得的!
謝德謙呢
講真拎到亞援身份後外流好合理 亦都支持 始終香港人工少 水平低 盞拖累人地進步
上年東方都有兩件比中甲買走左 係傑志好運先冇買走佢d人

傑志走左福保羅

係喎 差d唔記得左

唔係話強哥想買埋sandro alex , 伍健唔肯放咩
天日即刻買飛
謝德謙呢

傷咗嘛
轉會及各隊季後消息: (歡迎補充或修改)

傑志:
主力續約留隊, 一眾租約期滿回巢球員等候發落
In: 盧卡斯(大埔)
Out: 羅勳奴

東方:
米曹和洛迪古斯已經完約
陸續有新球員加盟, 並更換部份外援
更換主教練, 助教司徒文俊擔正, 牛丸留任教練團成員
副總監李健和及羅繼華重返一隊教練團

In: 林學曦(南華), 李志豪
Out: 鄭少偉(掛靴), 美路史拿域

南區:
大部分華人球員和前鋒馬高斯已經續約,會考慮更換部分外援球員

元朗:
法比奧、葉子俊及談樂軒三名主力球員完成續約, 及爭取其他被友會挖角的球員留效

南華:
將更換班主, 未見組軍消息
Out: 林學曦(東方)

大埔:
9成球員留隊及將增添外援
In: 袁振昇(晨曦)
Out: 盧卡斯(傑志)

流浪:
莫生重掌球會, 續培養年青球員
贊助商及馮嘉奇離開, 另組新軍「理文」

飛馬:
未見組軍消息, 傳助教楊正光擔任主教練
Out: 奇雲邦特(伯明翰助教)

理文:
以「贊助會員」形式申請港超聯牌照, 等待足總決定
Out: 周綽豐(R&F富力)

R&F富力:
狗德消息: 跟從港超註冊制度, 或聘外國教練
富力消息: 申請下季使用2個外援, 打算於中國打主場賽事
斟介有質素但無乜機會嘅華將, 及具本地球員資格嘅歸化兵, 如美高
In: 周綽豐(理文流浪)
Out: 卓耀國

港菁:
梁智駒負責組軍參賽

晨曦:
傳會升班, 未有組軍消息
FF陣

技師 9upper 法叔 虎哥
樂 洋
麥 菊 高

FF陣

樂 洋
麥 菊 高

合理
FF陣

樂 洋
麥 菊 高

合理

因為係FF所以合理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞