[本地足球] 2017/18 港超聯季前及港隊亞盃外討論(2)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
想我走?冇咁易

沒有那日的李輝立
哪來今天的卓耀國

祖爾Joel,2017
想我走?冇咁易

後面又有個kim
港隊飛仲貴過J League
港隊飛仲貴過J League

港隊吸引力>J League
R&F富力:
狗德消息: 跟從港超註冊制度, 或聘外國教練
富力消息: 申請下季使用外援, 打算於中國打主場賽事
斟介有質素但無乜機會嘅華將, 及具本地球員資格嘅歸化兵, 如美高
In: 周綽豐(理文流浪)
Out: 卓耀國

辛祖
R&F富力:
狗德消息: 跟從港超註冊制度, 或聘外國教練
富力消息: 申請下季使用外援, 打算於中國打主場賽事
斟介有質素但無乜機會嘅華將, 及具本地球員資格嘅歸化兵, 如美高
In: 周綽豐(理文流浪)
Out: 卓耀國

辛祖

沒有那日的李輝立
哪來今天的卓耀國

祖爾Joel,2017

有講過?

踩人成 外援 外援
美高 麥保美 周綽豐
摩西斯 曾賤晃 科夫 外援
外援

踩人成 外援 外援
美高 麥保美 周綽豐
奧力斯

踩人成 外援 外援
美高 麥保美 周綽豐
外援

安基斯呢?

踩人成 外援 外援
美高 麥保美 周綽豐
奧力斯

龍一定支那人
香港球迷上載陳偉豪04年的「南城地產衝突事件」片段,認為這位南華隊長見慣大場面,上載片段給柔佛球迷開開眼界。

有片架咩

班大馬傻鳩真係 撩鬼羅命
除拳王以外兩個最好打既行業佢都撈晒
波牛 地產 狗

最好9月、10月兩場jdt班人同港隊打架
香港球迷上載陳偉豪04年的「南城地產衝突事件」片段,認為這位南華隊長見慣大場面,上載片段給柔佛球迷開開眼界。

有片架咩

班大馬傻鳩真係 撩鬼羅命
除拳王以外兩個最好打既行業佢都撈晒
波牛 地產 狗

最好9月、10月兩場jdt班人同港隊打架

專欄輪住嚟 情與義何止值千金?

成日畀傳媒朋友寸我,每逢季尾就話下季唔搞,今次我終於改口喇!「下季我一定搞!流浪將會重投標準嘅懷抱,回復標準流浪嘅名義出戰港超聯。」 

上季「適馮奇會」嘅是是非非唔再多講,總之「修合無人見 存心有天知」,行開避避就算。無論點對啲贊助商篤我、點同啲球員數我、點向個別傳媒唱我,我全部啞忍。但咁又點?好彩我有一個絕對信任同支持我,對球隊職、球員有情有義嘅老闆莫耀強先生,如果唔係我老早被「射」死咗,流浪都唔會同標準復合喇。 

大家可能又會第一時間話我「老趴」,搵機會捽「莫生」,我無所謂,喺球圈幾十年,再難聽嘅說話我都聽過!但我好想講若果唔係「莫生」有情有義,希望為一年青球員提供一個平台,唔想一啲員工失業,一早唔搞啦!你估一年使得錢少呀?6、7百萬基本啦!唔係「莫生」?有邊個肯攞呢幾球嘢出嚟硬蝕呀!亦因為唔想「莫生」啲錢白花,我先會慳住使,應使先使,所以就算畀人話我刻薄,我都唔會反駁,吞咗佢算數。 

標準流浪唔係爭標份子,目標係畀多啲比賽機會本地年靑球員,所以喺搵贊助方面,難度一定比「Big4」高得多,難得「莫生」咁多年嚟一直無條件付出,佢對大家嘅情同義何止值千金?我公開畀Like佢又如何?「老趴」?哈!哈!咪話我囉! 

標準流浪總監 

李輝立 

咁既垃圾文都出得街,on cc班友食得屎

踩人成 外援 外援
美高 麥保美 周綽豐
奧力斯

龍一定支那人

踩人成 外援 外援
美高 麥保美 周綽豐
奧力斯

龍一定支那人

踩人成 外援 外援
美高 麥保美 周綽豐
奧力斯

龍一定支那人

收100,60就差唔多,為打爆球場,平啲好正常
收100,60就差唔多,為打爆球場,平啲好正常

200 嘅話麻煩四寶飯加cheese cake加可樂任飲 最好加隻丹麥炸脾就perfect了
雖然未必得閒睇哂三場
都係買定套票先

估計套票數日內賣唒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞