[本地足球] 2017/18 港超聯季前及港隊亞盃外討論(2)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
教練金判坤大讚愛將道:「我多次讚揚偉豪的把握力強,已是亞洲頂級水準中堅

睇下吉田麻也踢緊乜大豪咪有料踢乜囉

kim呢啲亞洲三流領隊

大豪全盛時期應該踢到J2中游嘅。要做到頂級中堅,佢當年起碼要踢到上J1,有中澤佑二,田中鬪利王咁上下質素

講真吳中超真係好過大豪, top fit計的話

高登南華情報員:吳中超勁過陳偉豪幾倍
2011年防到田中鬪利王

事實係
但我又覺得唔可以直接比既 如果豪哥都北上接受中國既比賽強度同訓練模式 可能表現又會再好d 係香港太輕鬆了

點解好似無乜人講徐宏傑,竟然有佢無王子廢金係咪痴q左線

佢踢得好喎今季 選佢有咩問題
今年奇奇怪怪個個都咁心急 唔好再問咩內幕料啦 等8月自然就定落黎架啦

急唔係問題但你都唔好個個問喇
我都淨係問左自己去邊因為我好想知
因大批本在預選名單的球員受傷,包括鄭璟昊、梁振邦、胡晉銘、夏志明、徐德帥、黃梓浩、顏樂楓及謝德謙[/red],金判坤決定補選徐宏傑、李毅凱及基奧入伍,他解釋:「徐宏傑全季大部份時間正選上陣,基奧在季後附加賽表現不俗,李毅凱近兩周都在傑志跟操,而且早前在對香港U23一戰也有上陣,狀態不俗,所以決定選他。」
教練金判坤大讚愛將道:「我多次讚揚偉豪的把握力強,已是亞洲頂級水準中堅

kim呢啲亞洲三流領隊

大豪全盛時期應該踢到J2中游嘅。要做到頂級中堅,佢當年起碼要踢到上J1,有中澤佑二,田中鬪利王咁上下質素

事實係
但我又覺得唔可以直接比既 如果豪哥都北上接受中國既比賽強度同訓練模式 可能表現又會再好d 係香港太輕鬆了

Aggar
Av如果從少係歐洲受訓
以佢資質,隨時勁過大衞施華

kim呢啲亞洲三流領隊

事實係

Aggar
Av如果從少係歐洲受訓

麥保美冇黎香港 李城簽左佢kante去左同payet賣衫

kim呢啲亞洲三流領隊

事實係

Aggar
Av如果從少係歐洲受訓

麥保美冇黎香港 李城簽左佢 kante去左同payet賣衫

kim呢啲亞洲三流領隊

事實係

Aggar
Av如果從少係歐洲受訓

咁陳柒冇去西班牙咋
唔係villa都只能去傑志踢

不過又唔會出嗱

學銘晉銘>>>小傑仔

學銘晉銘>>>小傑仔

唔同位wo

事實係

Aggar
Av如果從少係歐洲受訓

咁陳柒冇去西班牙咋

不過到時佢地會被歐洲國家拉哂入國家隊
都係代表唔到香港
因大批本在預選名單的球員受傷,包括鄭璟昊、梁振邦、胡晉銘、夏志明、徐德帥、黃梓浩、顏樂楓及謝德謙[/red],金判坤決定補選徐宏傑、李毅凱及基奧入伍,他解釋:「徐宏傑全季大部份時間正選上陣,基奧在季後附加賽表現不俗,李毅凱近兩周都在傑志跟操,而且早前在對香港U23一戰也有上陣,狀態不俗,所以決定選他。」

季後附加賽入到 閪仔 波 就叫 表現不俗?
WTF

事實係

Aggar
Av如果從少係歐洲受訓

咁陳柒冇去西班牙咋

不過到時佢地會被歐洲國家拉哂入國家隊
都係代表唔到香港

有柒爺冇迪哥

學銘晉銘>>>小傑仔

唔同位wo

學銘打到中堅
晉銘又打到閘
徐宏傑carry垃立隊後防
徐宏傑carry垃立隊後防

呢樣真
靠拆彈專家摩域治死得
妹祖係咪同伊達一樣返巴西 唔想踢港隊炸 照計佢留隊 朱力士先話外留wor
【陳偉豪 - 17年香港隊的樂與路】

仲記唔記得你18歲嘅時候做緊咩呢?17年前,18歲嘅陳偉豪選擇穿上香港隊波衫,為香港出戰一個又一個嘅賽事。

係佢上陣嘅64次國際賽賽事中,經歷左好多嘅第一次,第一次穿上港隊戰衣,第一次正選上陣,第一次戴上隊長臂章,第一次為港隊企係頒獎台⋯經歷過無數嘅第一次,終於,都去到佢嘅最後一次。
呢17年嘅路程並唔係一路順風,試過主場迎戰阿根廷全場只有寥寥可數嘅香港隊球迷,亦試過香港隊球迷坐滿大球場大叫「We are Hong Kong」,試過憑住自己嘅頭槌擊敗越南,試過上陣5分鐘受傷退出未能同隊友共同進退、64仗入面攻入過6球....每一個時刻,陳偉豪都牢牢記得。

6月7號,香港對約旦,陳偉豪係香港隊嘅最後一仗,約定你,到時見。

-亞洲盃外圍賽最後一圈-
香港 vs 約旦 (國際友誼賽)
6月7日 晚上8點 旺角大球場
門票預售:https://goo.gl/s5XLQR

香港 vs 朝鮮
6月13日 晚上8點 香港大球場
香港隊紀念品網上商店 : hk.shop.yahoo.com/shop/11493
#香港勁揪 #撐自己人 #ThanksWaiHo15

學銘晉銘>>>小傑仔

唔同位wo

how about馮慶嬅?

學銘晉銘>>>小傑仔

唔同位wo

how about馮慶嬅?

大埔果個

無所謂啦 選邊個都係齋坐得個練字ga啦
學銘今季都打得唔錯 選都冇選過
港隊好似好少選南區d人
為何
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞