[本地足球] 2017/18 港超聯季前及港隊亞盃外討論(2)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
香港球迷上載陳偉豪04年的「南城地產衝突事件」片段,認為這位南華隊長見慣大場面,上載片段給柔佛球迷開開眼界。

邊度 未睇過

我睇地產維基
唔知係咪南華FANS PAGE
『同心創前路 掌握新機遇』

索取 香港 對 朝鮮賽事之門票

希望比賽當日見到更多球迷海出現於香港大球場,發揮主場威力,壯聲勢助香港隊打入亞洲盃決賽周!」

有興趣之機構可於即日起至6月7日(截止時間為當日晚上6時) 填妥所需申請表格 (表格可於http://www.hkfa.com 下載),並以傳真或電郵方式回覆本會

http://www.hkfa.com/upload/hkt/20170613-FreeTicket-AppForm.pdf

(每機構最多 50 張,如有需要更多請註明原因)

連登痴線佬 - 報名表(額滿即截止報名)

1. Bigmac
2. 艾華頓
3. 鐵浪
4. 有所思事
5. 祖樂比菲多
6. KisaCCC
7. radi

推到狗總比免費飛我地

食屎啦你
咁之前連入藉兵都冇得用
做港隊教練係咪要跳樓?

劉學銘、卓耀國唔係人呀dllm

大撚把人比佢揀啦

食屎啦你
咁之前連入藉兵都冇得用
做港隊教練係咪要跳樓?

劉學銘、卓耀國唔係人呀dllm

大撚把人比佢揀啦

卓仔連班都未有得落, kim比機會佢去第二度試腳咋, 同真早一樣
你係真心支持香港隊,就幾錢都會入場支持架啦,足總同港隊運作唔需要洗費?而家又無人逼你入場,無錢咪唔好去囉。你唔去都有大把人去,少你一個唔少。
你係真心支持香港隊,就幾錢都會入場支持架啦,足總同港隊運作唔需要洗費?而家又無人逼你入場,無錢咪唔好去囉。你唔去都有大把人去,少你一個唔少。

who say
留名大球場真人full house
加到1000蚊大把人入場
推到狗總比免費飛我地

狗總: 你班仆街仔支持港獨又反政府 收皮啦

邊撚個講

ching dean li上身

岩呀!到時大球場一定坐無虛席

who say

港超fanpage有條友講

上次世盃外套票$460 4場,今次亞盃外套票$460 3場

who say

波總打手

直接compare返上次東亞杯$200兩場,今次$200一場
上次東亞杯仲要睇到一肚氣

who say

波總打手

唔爭在加價到幾千億冥通
直接唔比後生仔入場遲下啲老野死得七七八八,到時可以取消香港隊班港獨廢青無得靠本地波發泄下壓力

今次吸引好多,
探索亞洲之虎 - 馬拉篇
在那遙遠的地方- 北韓篇
走進烽火大地 - 黎巴嫩篇

今次吸引好多,

好吸引ar, 一千蚊我都買

學銘晉銘>>>小傑仔

唔同位wo

how about馮慶嬅?

大埔果個

傷完未
同埋佢夠班咩?

傷完嗱 我諗唔會差過球霸凱

炮台燁真係不了
今年打三中堅搵兩個外援拍住佢先冇咁易爆炸

陳港斌d fd

三中堅好多時有人幫手補位,掩蓋缺點
馮慶嬅,陳港斌當然係
艾里奧都係,對約旦果場7出國際

所以我先想港隊打三後衛穩陣d

翼衞一定係麥基加亨蝦

我地諗到嘅野 死人KIM都唔會諗到
條仆街都排4-3-3嫁啦

今次吸引好多,

「BELIEVE WE CAN」套票
老趴立
專欄輪住嚟 情與義何止值千金?

成日畀傳媒朋友寸我,每逢季尾就話下季唔搞,今次我終於改口喇!「下季我一定搞!流浪將會重投標準嘅懷抱,回復標準流浪嘅名義出戰港超聯。」 

上季「適馮奇會」嘅是是非非唔再多講,總之「修合無人見 存心有天知」,行開避避就算。無論點對啲贊助商篤我、點同啲球員數我、點向個別傳媒唱我,我全部啞忍。但咁又點?好彩我有一個絕對信任同支持我,對球隊職、球員有情有義嘅老闆莫耀強先生,如果唔係我老早被「射」死咗,流浪都唔會同標準復合喇。 

大家可能又會第一時間話我「老趴」,搵機會捽「莫生」,我無所謂,喺球圈幾十年,再難聽嘅說話我都聽過!但我好想講若果唔係「莫生」有情有義,希望為一年青球員提供一個平台,唔想一啲員工失業,一早唔搞啦!你估一年使得錢少呀?6、7百萬基本啦!唔係「莫生」?有邊個肯攞呢幾球嘢出嚟硬蝕呀!亦因為唔想「莫生」啲錢白花,我先會慳住使,應使先使,所以就算畀人話我刻薄,我都唔會反駁,吞咗佢算數。 

標準流浪唔係爭標份子,目標係畀多啲比賽機會本地年靑球員,所以喺搵贊助方面,難度一定比「Big4」高得多,難得「莫生」咁多年嚟一直無條件付出,佢對大家嘅情同義何止值千金?我公開畀Like佢又如何?「老趴」?哈!哈!咪話我囉! 

標準流浪總監 

李輝立 
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞