[硬件撚..討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(19)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
其實120mm同140mm風扇既風力係唔係差唔多?

因為我部機可以裝1把140同2把120
如果裝哂3把都係120係咪冇乜大分別?

唔一樣,風量風壓都唔一樣

但3把120mm應該夠用?
因為aer係一set三把
如果要用140要另外再買多把

AER 係1 SET 3把

自膠 原來係2把

官網有3把set
不過係正價

唔係用水冷既我諗基本上冇咩分別,除非你用既野全部都係火爐如 7700K, 1080/1080Ti SLi 咁樣

自膠 原來係2把

官網有3把set
不過係正價

雙扇+HUE先係309人仔
單一把扇已經159

唔係用水冷既我諗基本上冇咩分別,除非你用既野全部都係火爐如 7700K, 1080/1080Ti SLi 咁樣

7700K+1080
咁我諗我買2把120+140了
有無自己組裝部機嘅教學?
想等black Friday 買料自己砌

睇說明書

睇說明書

上youtube

睇說明書

上youtube

一個唔覺意搞撚錯左個JUMPER就

睇說明書

上youtube

帽事既

自膠 原來係2把

官網有3把set
不過係正價

雙扇+HUE先係309人仔
單一把扇已經159

買兩set 雙扇然後同佢講減走一個hue會平d

睇說明書

上youtube

搞錯無事既 但搞斷就 ...
咁大個人 唔會仲wrong hole 掛
AMD phenom(tm)II x6 1055t processor 2.70Ghz
Ram 8Gb
GeForce GTX 570

筆直2000-3000 應該點換好

打咩機
淨係CPU, MB, RAM 都大機會用哂你筆直
用返GTX 570?

新手砌日話好難講呀

新手砌既話好難講呀

新手砌既話好難講呀

咪嚇人
遲啲換機箱好驚手殘

FD派 vs NZXT派

都是敗家之作

Corsair都好敗家

利申silverstone用家

新手砌既話好難講呀

都是敗家之作

Corsair都好敗家

CORSAIR FD NZXT ASUS ROG 敗家四子

新手砌既話好難講呀

咪嚇人
遲啲換機箱好驚手殘

佢PANNEL果到都寫晒要插D咩落去 咁都插錯就冇撚計啦師傅

新手砌日話好難講呀

果陣第一次砌真係衰jumper同漏上銅柱
其他真係好撚簡單
AMD phenom(tm)II x6 1055t processor 2.70Ghz
Ram 8Gb
GeForce GTX 570

筆直2000-3000 應該點換好

廠機?

個fd換新女唔要俾我
砌機
想換黎打下機

打咩機呢?
我諗我仲識砌機,不過要用好多精神去集中唔犯錯。。下部機叫人砌埋算,人老啦

新手砌日話好難講呀

果陣第一次砌真係衰jumper同漏上銅柱
其他真係好撚簡單

jumper姐係咩

都是敗家之作

Corsair都好敗家

CORSAIR FD NZXT ASUS ROG 敗家四子

近年好似冇乜人玩silverstone咁
個個都個nzxt corsair多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞