[硬件撚..討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(19)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
咁大個人 唔會仲wrong hole 掛

新手砌日話好難講呀

果陣第一次砌真係衰jumper同漏上銅柱
其他真係好撚簡單

我通常第一樣野係放塊版落去對下位睇下邊到有上銅柱先
JUMPER我有諗過其實係咪鳩插都得 反正都係係PANNEL果位到插
就快到computex
希望有vega release date

FD派 vs NZXT派

都是敗家之作

Corsair都好敗家

利申silverstone用家

CORSAIR FD NZXT ASUS ROG 敗家四子

近年好似冇乜人玩silverstone咁
個個都個nzxt corsair多

兩大MK牌子緊係多人玩

新手砌日話好難講呀

其他真係好撚簡單

jumper姐係咩

前面開機制REBOOT制HDD LED果D

都是敗家之作

Corsair都好敗家

Btw 其實phanteks都幾正
Eclipse同enthoo evolv都好抵屌

都是敗家之作

Corsair都好敗家

兩大MK牌子緊係多人玩

我都有d後悔買左silverstone冇買nzxt

新手砌日話好難講呀

其他真係好撚簡單

jumper姐係咩

我識睇底板說明書

新手砌日話好難講呀

其他真係好撚簡單

jumper姐係咩

我識睇底板說明書

加油

新手砌日話好難講呀

其他真係好撚簡單

jumper姐係咩

我識睇底板說明書

加油

上次第1次自己過箱
玩左3粒鐘
今次過箱要進步
走埋線

都是敗家之作

Corsair都好敗家

兩大MK牌子緊係多人玩

我都有d後悔買左silverstone冇買nzxt

以前好迷佢個PHANTOM SERIES
後尾D人屌鳩佢膠機箱之後就

新手砌日話好難講呀

其他真係好撚簡單

jumper姐係咩

我識睇底板說明書

加油

上次第1次自己過箱
玩左3粒鐘
今次過箱要進步
走埋線

我個仔都砌左我幾粒鐘
成日搞錯晒D先後次序 搞到要拆完再裝番 裝完又拆
想請教下 如果部腦係經常性用黎睇戲or演唱會, 唔打機,最多玩下艦娘,係咪跟返文書list都ok?

新手砌日話好難講呀

其他真係好撚簡單

jumper姐係咩

我識睇底板說明書

加油

上次第1次自己過箱
玩左3粒鐘
今次過箱要進步
走埋線

我個仔都砌左我幾粒鐘

我ON9到連銅柱都唔知咩黎, 冇上到
好彩個機箱內置銅柱 (唔知S340有冇)
裝212玩到我傻系咁撚樣
我買L左X62先會換
我唔要再裝多次212

新手砌日話好難講呀

其他真係好撚簡單

jumper姐係咩

我識睇底板說明書

加油

上次第1次自己過箱
玩左3粒鐘
今次過箱要進步
走埋線

我個仔都砌左我幾粒鐘

我買L左X62先會換
我唔要再裝多次212

jumper姐係咩

我識睇底板說明書

加油

上次第1次自己過箱
玩左3粒鐘
今次過箱要進步
走埋線

我個仔都砌左我幾粒鐘

我買L左X62先會換
我唔要再裝多次212

好似有 我記得唔洗自己上

我識睇底板說明書

加油

上次第1次自己過箱
玩左3粒鐘
今次過箱要進步
走埋線

我個仔都砌左我幾粒鐘

我買L左X62先會換
我唔要再裝多次212

s340 elite 買返黎上左係箱到
要自己再較較個位

我識睇底板說明書

加油

上次第1次自己過箱
玩左3粒鐘
今次過箱要進步
走埋線

我個仔都砌左我幾粒鐘

我買L左X62先會換
我唔要再裝多次212

要自己再較較個位

全部要自己上

加油

上次第1次自己過箱
玩左3粒鐘
今次過箱要進步
走埋線

我個仔都砌左我幾粒鐘

我買L左X62先會換
我唔要再裝多次212

要自己再較較個位

全部要自己上

又一分
想請教下 如果部腦係經常性用黎睇戲or演唱會, 唔打機,最多玩下艦娘,係咪跟返文書list都ok?

唔知你講咩GAME,正常就係,可以用G4650做CPU,到時打你所謂既GAME唔夠就加返張普普通通既DISPLAY CARD就得

加油

上次第1次自己過箱
玩左3粒鐘
今次過箱要進步
走埋線

我個仔都砌左我幾粒鐘

我買L左X62先會換
我唔要再裝多次212

要自己再較較個位

全部要自己上

又一分

S340夠.
放唔到部機上枱
ELITE睇唔哂

加油

上次第1次自己過箱
玩左3粒鐘
今次過箱要進步
走埋線

我個仔都砌左我幾粒鐘

我買L左X62先會換
我唔要再裝多次212

要自己再較較個位

全部要自己上

又一分

S340夠.
放唔到部機上枱
ELITE睇唔哂

今日張電腦枱就黎
準備將部DEFINE C 放上黎J

新手砌日話好難講呀

其他真係好撚簡單

我通常第一樣野係放塊版落去對下位睇下邊到有上銅柱先
JUMPER我有諗過其實係咪鳩插都得 反正都係係PANNEL果位到插

我果陣連銅柱有咩用都唔知,以為上螺絲塊底板穩陣就得

我個仔都砌左我幾粒鐘

我買L左X62先會換
我唔要再裝多次212

要自己再較較個位

全部要自己上

又一分

S340夠.
放唔到部機上枱
ELITE睇唔哂

你有高度限制 最好睇下前置usb 位岩唔岩你插喎
elite 機頂橫 s340 好似直
插usb 頂住張台就唔好

上次第1次自己過箱
玩左3粒鐘
今次過箱要進步
走埋線

我個仔都砌左我幾粒鐘

我買L左X62先會換
我唔要再裝多次212

要自己再較較個位

全部要自己上

又一分

2:0
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞