[硬件撚..討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(19)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
睇黎d15冇位裝呢個問題都幾嚴峻

睇你個名都知

btw, 你把d15 咩情況
開心使用中?

用左年幾兩年,其實我覺得d15真係超頻先岩用,但大超都係要落水
另外r1都真係唔差

睇測試 d15都已經屌打好多水冷
除非直接上頂級水冷
如果唔係 無謂曬錢

包括賊船h100i v2?

咁其實我都唔建議買120既水冷
自組就最貴但最爽
放MSI GTX1070 Quick Silver 8G OC ( 有盒齊野)上月28號買,放2k
有意Pm ^ ^

t.me/harrishk 有意

CPU: 2600K

D15 同R1 UNIVERSAL 差1度左右

睇你個名都知

開心使用中?

用左年幾兩年,其實我覺得d15真係超頻先岩用,但大超都係要落水
另外r1都真係唔差

除非直接上頂級水冷
如果唔係 無謂曬錢

咁其實我都唔建議買120既水冷
自組就最貴但最爽

h100 v2唔係雙排咩?

睇你個名都知

開心使用中?

另外r1都真係唔差

除非直接上頂級水冷
如果唔係 無謂曬錢

之前上網睇
搵唔返

睇你個名都知

開心使用中?

另外r1都真係唔差

除非直接上頂級水冷
如果唔係 無謂曬錢

之前上網睇
搵唔返

我答緊佢屌打個堆應該係120水冷
風冷性價比相對高

我岩岩睇左幾篇Review.溫度係差唔多.但嘈音R1係會嘈d

你呢篇Review嘈音差唔多.但你上面睇多幾篇Review就知D15靜好多
我不嬲既建議都係中低階買風冷.最高階先買貴價水冷

不過絕大部份情況.一隻高階風冷已好好好夠玩

我岩岩睇左幾篇Review.溫度係差唔多.但嘈音R1係會嘈d

你呢篇Review嘈音差唔多.但你上面睇多幾篇Review就知D15靜好多

noctua既heatsink真係冇得輸

noctua既heatsink真係冇得輸

睇你個名都知

開心使用中?

另外r1都真係唔差

r1 易頂ram 又貴啲

睇你個名都知

開心使用中?

另外r1都真係唔差

r1個樣好睇少少
但heatsink呢d我都係效能為重

原來R1貴過D15成舊幾
真心爆筆直  如果冇問題我就買啦
唔該多次各位幫手先
Windows
- Microsoft Windows 10 Home 64Bit (中文繁體版) (OEM) $999
CPU
- Intel® Pentium™ Kabylake G4560 3.5GHz 3M Cache 2 Core 4 Thread LGA1151 $420
主機板
- MSI H110M PRO-VD PLUS M.ATX $399
顯示卡
- Gigabyte Radeon™ RX 460 WINDFORCE OC 4GB GDDR5 $879
RX460 4GB版係多餘
性能用唔哂4GB 買2GB就夠
Sapphire RX460 2GB $720幾抵玩
我用呢張都玩到GTA V

RAM
- Crucial DDR4 1x8GB 2133MHz CL15 $416
火牛
- Corsair VS Series™ VS450 80Plus 450W PSU $259
HDD
- WD Blue WD10EZEX 1TB 7200rpm 64MB 3.5 Inch HDD $328
機箱
- AeroCool Corporate Series CS 102 M.ATX $199

玩LOL最抵玩一定係G4560 + RX460 2GB, 全開都有百幾2百FPS, 反而GTX 1050TI 仲低過RX460同GTX950, D人話GTX10X0 玩LOL FPS特別低
放MSI GTX1070 Quick Silver 8G OC ( 有盒齊野)上月28號買,放2k
有意Pm ^ ^

乜事呀? 你就快成set 野換晒

有冇咁多野壞呀

嚴佢慢...

Bw9000 同價位係咪佢最尾機?

唔好同我講加多少少define c
有意Pm ^ ^

http://t.me/harrishk 有意

咁平
肥花啲件用咗一年都2500

睇你個名都知

開心使用中?

另外r1都真係唔差

Universal唔頂ram呀 ultimate就頂
有意Pm ^ ^

http://t.me/harrishk 有意

咁平
肥花啲件用咗一年都2500

早半個月先2K出左張1060
i9-7900X IHS入面都係用垃圾散熱膏

https://youtu.be/I1Bv8Mxnnlc?t=238

https://youtu.be/I1Bv8Mxnnlc?t=238?t=238

煙條越黎越慳家

https://youtu.be/I1Bv8Mxnnlc?t=238

係.已經有外國網講左.今代係Intel第一次起高階平台落散熱適.而唔係焊
Bw9000 同價位係咪佢最尾機?

唔好同我講加多少少define c

香港黎講.BW9000已經真係唔差.我都搵唔到邊隻可以打低佢

當然.唔同定位既另計

intel:唔好超頻呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞