[硬件撚..討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(19)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
遲下洗唔撚洗display 開一個po cpu開一個po psu又開一個po咁

其實打J都無乜問題
都係硬件姐

屌風扇

遲下開多個dvd rom po打j 鬥快彈出又彈入

幼稚

機箱都要開個po dvd rom又唔開得咩
冇J打即刻靜晒
冇J打即刻靜晒

咁又唔係下下有人問問題
屌...
打J有咩問題
遲下開個ssd read write speed 打J
又開個火牛 POST 打J
....
ram 大家又可以幾多mhz 打j
cpu 又可以超到幾多ghz 打j
hdd 又可以轉到幾多rpm 打j
moon 又可以雙moon 3moon 幾多hz 打j
打j 又可以幾多fps 打機

打J都有自由掛
起碼都係硬件野姐
諗諗下 h440都有D貴
見到呢隻好似都ok
但裝落是咪冇咁好?點解平咁多
見到呢隻好似都ok

落腦場抽起佢睇下重唔重 睇下鋼水足唔足
或者上網睇下d review佢d隔塵網夠唔夠
見到呢隻好似都ok

我記得有d箱好on9
s340好似火牛fan位係嵌入式
唔係插出式
呢隻係 Cooler Master elite 3.1

內部設計係4年前cooler master n200
呢隻係 Cooler Master masterbox lite 3.1

連悠二巴打勸交都俾人屌埋一份

but,估唔到悠二網店搞點,amd新顯示卡影都未見到(同樣等緊佬二網店砌機)

不過講真打j唔係問題,我地係ryzen上都有打,但係長期關於機箱和風扇方面都係j rgp
長期咁睇又冇講下散熱功能,用料方面等,有啲無奈
頭先有個巴打問120和140風扇問題又無人解答到,可能因為咁先有人看不過眼先發下脾氣姐

but,估唔到悠二網店搞點,amd新顯示卡影都未見到(同樣等緊二網店砌機)

不過講真打j唔係問題,我地係ryzen上都有打,但係長期關於機箱和風扇方面都係j rgp
頭先有個巴打問120和140風扇問題又無人解答到,可能因為咁先有人看不過眼先發下脾氣姐

but,估唔到悠二網店搞點,amd新顯示卡影都未見到(同樣等緊二網店砌機)

有人答左140風量好過120架喎

入黎係想學野唔係想睇足N個POST都係J機箱外型同埋RGB
呢隻係 Cooler Master masterbox lite 3.1

原來內籠係n200
咁都幾伏下喎 睇d台仔講好似用料好薄
有樣野好唔明
如果料一樣既話
唔係輕同薄好D咩
d野唔會重到個箱變形掛
h440見到成10kg都黎 嚇一嚇
有樣野好唔明
如果料一樣既話
唔係輕同薄好D咩
d野唔會重到個箱變形掛
h440見到成10kg都黎 嚇一嚇

你d鋼水唔厚d點樣支撐到底板上面d野
又塔散又display

悠二巴打
呢個價位都係同sharkoon好d嘛

悠二巴打

中低階價位.sharkoon係冇得輸

你當我係打手
出完隻 Cooler Master MasterBox Lite 3唔夠
仲要出多件電子廢物 Cooler Master elite 3.1
出完隻 Cooler Master MasterBox Lite 3唔夠
仲要出多件電子廢物 Cooler Master elite 3.1

點解廢

點解廢

我都想知
見佢又平又大個窗個樣又唔差就想買
窮撚心態

悠二巴打

中低階價位.sharkoon係冇得輸

你當我係打手

冇咁諗呀
因為朋友比左部舊機我(跑車箱)
多左budget想買個靚仔D既
所以問呢隻好唔好

點解廢

我都想知
窮撚心態

如果內籠係同n200一樣
應該係鋼水薄 通風同埋隔塵方面不足
見到呢隻好似都ok

我記得有d箱好on9
s340好似火牛fan位係嵌入式
唔係插出式

咩叫嵌入式同插出式

點解廢

我都想知
窮撚心態

如果內籠係同n200一樣
應該係鋼水薄 通風同埋隔塵方面不足

前面無隔塵網又無風扇
不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞