[硬件撚..討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(19)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
咩都唔識
身邊冇fd識砌機
最近想買部腦打lol
如果去香港終端買部入門機會唔會好水魚
Windows
- Microsoft Windows 10 Home 64Bit (中文繁體版) (OEM) $999
CPU
- Intel® Core™ Kabylake i3-7100 3.9GHz 3M Cache 2 Core 4 Thread LGA1151 $820
主機板
- ASRock H110M-HDV R3.0 $499 SALES
$535
RAM
- KLEVV DDR4 1x8GB Value Series 2133MHz CL15 $430 SALES
$470
火牛
- Antec VPF Series VPF350 80Plus Bronze 350W PSU $309
HDD
- WD Blue WD10EZEX 1TB 7200rpm 64MB 3.5 Inch HDD $328
機箱

呢部好唔好
唔該哂各位大佬

筆直幾多先
咩都唔識
身邊冇fd識砌機
最近想買部腦打lol
Windows
- Microsoft Windows 10 Home 64Bit (中文繁體版) (OEM) $999
CPU
- Intel® Core™ Kabylake i3-7100 3.9GHz 3M Cache 2 Core 4 Thread LGA1151 $820
主機板
- ASRock H110M-HDV R3.0 $499 SALES
$535
RAM
- KLEVV DDR4 1x8GB Value Series 2133MHz CL15 $430 SALES
$470
火牛
- Antec VPF Series VPF350 80Plus Bronze 350W PSU $309
HDD
- WD Blue WD10EZEX 1TB 7200rpm 64MB 3.5 Inch HDD $328
機箱

呢部好唔好
唔該哂各位大佬

ASRock H110M-HDV 佢上一塊就好,R3.0就用料廢過第一代好多,搞到成塊ITX板咁
你買粒G4560再整張GTX1030仲好過買單一粒i3.Terminal而家推埋d野真係好撚戇鳩

T記係鳩左,但老老柒柒7100打lol又未去到好差
不過我都讚成出g4650再出display
咩都唔識
身邊冇fd識砌機
最近想買部腦打lol
Windows
CPU
主機板
$535
RAM
$470
火牛
HDD
機箱

呢部好唔好
唔該哂各位大佬

筆直幾多先

最多3500

呢部好唔好
唔該哂各位大佬

ASRock H110M-HDV 佢上一塊就好,R3.0就用料廢過第一代好多,搞到成塊ITX板咁
你買粒G4560再整張GTX1030仲好過買單一粒i3.Terminal而家推埋d野真係好撚戇鳩

Windows
CPU
- Intel® Pentium™ Kabylake G4560 3.5GHz 3M Cache 2 Core 4 Thread LGA1151 $420
主機板
$535
顯示卡
- GALAX GeForce® GT 1030 2GB GDDR5 $599
RAM
$470
火牛
HDD
機箱
- AeroCool Corporate Series CS 102 M.ATX $199

唔該巴打先
係咪即係咁樣好d
display card gtx1030有3款
邊款先岩?
GIGABYTE GeForce® GV-N730-2GI GT730 2GB GDDR5 $560
GALAX GeForce® GT 1030 EXOC White 2GB GDDR5 $579
GALAX GeForce® GT 1030 2GB GDDR5 $599
如果D15放唔落 仲有咩塔散推介?

有冇度過機箱最高擺到幾mm

d15真心尾機
呢個價錢
咁既散熱效果
如果唔係屎色都真係抵屌到爛

平過其他咁多

我都覺
所以就想問下大家意見

http://www.antec.com/product.php?id=707266&pid=190&lan=tw

antec狗也不屌

點解?

我都想知點解

360排都係9舊水 咁抵係咪有d咩伏

d15真心尾機
呢個價錢
咁既散熱效果

佢會唔會出返個黑色咁
屎色真係柒到仆街

d15真心尾機
呢個價錢
咁既散熱效果

佢會唔會出返個黑色咁
屎色真係柒到仆街

自己換industrial版既noctua扇

有冇度過機箱最高擺到幾mm

160mm內

d15真心尾機
呢個價錢
咁既散熱效果

佢會唔會出返個黑色咁
屎色真係柒到仆街

直接用R1 UNIVERSAL

d15真心尾機
呢個價錢
咁既散熱效果

佢會唔會出返個黑色咁
屎色真係柒到仆街

又要錢
有冇巴打鐘意屎
同我交換

我都覺
所以就想問下大家意見

http://www.antec.com/product.php?id=707266&pid=190&lan=tw

antec狗也不屌

點解?

我都想知點解

360排都係9舊水 咁抵係咪有d咩伏

條膠管... 頂住第一條ram槽...
調轉擺又唔知會唔會頂住啲電容

d15真心尾機
呢個價錢
咁既散熱效果

佢會唔會出返個黑色咁
屎色真係柒到仆街

都放唔落

d15真心尾機
呢個價錢
咁既散熱效果

佢會唔會出返個黑色咁
屎色真係柒到仆街

都係d15勁d

d15真心尾機
呢個價錢
咁既散熱效果

佢會唔會出返個黑色咁
屎色真係柒到仆街

都放唔落

唔鍾意屎色可以用姐
仲高過D15
如果係我.新機買D15S算

雖然少把扇.但HS設計更加好

更加唔頂PCI-E.唔頂RAM
Antec隻新水冷唔差的

強國個邊.反應算係唔錯

不過.穩陣一定係Noctua D15S

想試下玩入門水冷.呢隻買得過

比起coolermaster 212 led turbo 散熱效能相差大唔大?
其實....真係唔鐘意Noctua把扇既人...

你可以買D15S....再換扇咪得

係貴d.但Noctua個HS工藝真係冇一間比得上佢

第二強既利民都唔及Noctua.講回流焊技術.佢已經係玩到出神入化

比起coolermaster 212 led turbo 散熱效能相差大唔大?

差好遠.冇得比啦

一隻係風冷界既王者.一隻只係普通貨仔

212 led turbo.只係食中左香港第一批支援AM4,又易買到既市場
同埋

212 呢d價位.如果唔計外觀.led燈呢d

同價位.香港最好一定係GELID Tranquillo Rev.4

靜.而且效能高過212
CRYORIG R1唔差.只係比起Noctua.仲有一段少距離

其實我見你地都唔差個少少錢架啦

直接換扇啦
其實....真係唔鐘意Noctua把扇既人...

你可以買D15S....再換扇咪得

係貴d.但Noctua個HS工藝真係冇一間比得上佢

第二強既利民都唔及Noctua.講回流焊技術.佢已經係玩到出神入化

其實要換把扇 把扇有無限制?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞