[硬件撚..討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(19)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
最後5強 有冇巴打用有包膠?

define c

X62 同 212 turbo 可以差咁遠?
Btw 我見有啲人個冷排放係機前,咁冷排啲熱風咪打翻入機箱內部?定係有無乜優勢?

冇分別,除你喜歡 pull 定 push

我個冷排裝前面兩邊都裝哂風扇一邊push一邊pull其實有冇問題 因為嫌pm01原本d風扇拆走太麻煩所以冇整到就咁裝上去

姐係個冷排前後都有風扇?

yes 咁樣

咁樣咪互相扯風 機箱又無對流可以散熱

完整係咁
其實我都有諗過好唔好拆左前面3個風扇佢 但又懶

咁既樣?如果係咁應該都得既
不過我未見過人咁整

YES

最後5強 有冇巴打用馬有包膠?

phanteks
到最後買左第隻

圖呢

番緊去呀
買左aoc

In nzxt , we trust

利申用緊nzxt n450

用緊s340 elite
優點:
大玻璃好靚
走線方便
送個個整線器好用
外型靚仔

缺點:
上方只有一個140mm風扇位
無rgb 既話個側透玻璃無乜用

phanteks

舊登好腰巴打好似有講過話eclipse風冷效果好好 等我搵返個post先
最後5強 有冇巴打用馬有包膠?##

phanteks

巴打用緊嗎

phanteks

巴打用緊嗎

http://forum5.hkgolden.com/view.aspx?type=HW&message=6261259&page=14
拉落少少睇下好腰巴點講

優點:
大玻璃好靚
走線方便
送個個整線器好用
外型靚仔

缺點:

唔該巴打
本身諗住h440但玻璃真係太細
s340elite 平D 全窗
賊船一隻夠平一隻好易開窗
phanteks 內置光污染大玻璃 乜都齊
以上只係外觀撚,所以問埋大家入而好唔好用

優點:
大玻璃好靚
走線方便
送個個整線器好用
外型靚仔

缺點:

唔該巴打
以上只係外觀撚,所以問埋大家入好唔好用

phanteks

巴打用緊嗎

http://forum5.hkgolden.com/view.aspx?type=HW&message=6261259&page=14
拉落少少睇下好腰巴點講

佢J到出血

呢個有咩分別
488人仔咁平

優點:
大玻璃好靚
走線方便
送個個整線器好用
外型靚仔

缺點:

唔該巴打

但係p400s個入風量好少

呢個有咩分別
488人仔咁平

換返港幣加埋運費應該差唔多咋

呢個有咩分別
488人仔咁平

強化玻璃

底板 B350M
RAM 可以上3000Mhz

咁樣係咪差唔多

Ram 有無得簡佢啲kit set , 一件貨有2/4條ram

ssd好似話crucial隻mx300好d

呢塊板好似伏野黎,仲有建議唔好用galax

B350m gaming pro之前有睇過巴打Post出黎嘅vrm表.用料好垃圾

咁樣會唔會好啲

優點:
大玻璃好靚
走線方便
送個個整線器好用
外型靚仔

缺點:

唔該巴打

Corsair琴日聽人屌話下面裝火牛個位好on9

呢個有咩分別
488人仔咁平

強化玻璃

我寧願要膠 好危險

優點:
大玻璃好靚
走線方便
送個個整線器好用
外型靚仔

缺點:

唔該巴打

巴打有咩高見

呢個有咩分別
488人仔咁平

強化玻璃

我寧願要膠 好危險

亞加力膠會好易有刮痕

呢個有咩分別
488人仔咁平

強化玻璃

我寧願要膠 好危險

亞加力膠會好易有刮痕

其實玻璃會唔會好易碎..

優點:
大玻璃好靚
走線方便
送個個整線器好用
外型靚仔

缺點:

唔該巴打

巴打有咩高見

佢前面有成塊鐵+隔音綿遮住左 得上同下兩個窿入風
但機箱上方兩張膠板可拆走然後用隔塵網替換

底板 B350M
RAM 可以上3000Mhz

咁樣係咪差唔多

Ram 有無得簡佢啲kit set , 一件貨有2/4條ram

ssd好似話crucial隻mx300好d

呢塊板好似伏野黎,仲有建議唔好用galax

B350m gaming pro之前有睇過巴打Post出黎嘅vrm表.用料好垃圾

咁樣會唔會好啲

唔好買1600x
買番1600算

呢個有咩分別
488人仔咁平

強化玻璃

我寧願要膠 好危險

亞加力膠會好易有刮痕

其實玻璃會唔會好易碎..

S340個塊強化玻璃都好厚下
到最後買左第隻

圖呢

番緊去呀
買左aoc

貪平買AOC隻G SYNC
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞