[硬件撚..討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(19)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
4000 upgrade

依家
I5 3570k
Asus Z77 deluxe v
GTX660sli
M6S 256gb
1tb hdd
Antec 620m

請指教

板cpu display card ram賣哂佢
Cpu700
板400
Ram 400
660x2應該都有500蚊

6000可以上1600加塊B350
3000mhz ram
可以加多張1070

我都有粒第二代i5, 咩地方賣好?上網?有咩渠道?

Dcfever hkepc
Hkepc要中級會員
Dcfever好撚多乞兒
準備出去買MOON

212咁輕鬆
D15就難喇

D15冇位裝既時候就真係難裝啦
其實裝多幾次都唔難,有哂說明書,唔明上YOUTUBE都好多

本身都想要d15, 不過個樣真係唔討好,遮曬啲ram又貼住display
個透明側板比佢遮一半

要美觀D可以買cryorig嗰隻r1 universal

又幾撚靚仔喎

仲要免費送AM4扣具

連登仔開始識貨啦

但係我用intel
4000 upgrade

依家
I5 3570k
Asus Z77 deluxe v
GTX660sli
M6S 256gb
1tb hdd
Antec 620m

請指教

板cpu display card ram賣哂佢
Cpu700
板400
Ram 400
660x2應該都有500蚊

6000可以上1600加塊B350
3000mhz ram
可以加多張1070

我都有粒第二代i5, 咩地方賣好?上網?有咩渠道?

Dcfever hkepc
Hkepc要中級會員
Dcfever好撚多乞兒

留名
搵日去賣野先
準備出去買MOON

買咩
準備出去買MOON

買咩

s2716dg / acer xb271hu
準備出去買MOON

買咩

XB271啦
用緊
準備出去買MOON

買咩

XB271啦
用緊

但好撚貴
準備出去買MOON

買咩

XB271啦
用緊

但好撚貴

你有的
準備出去買MOON

買咩

XB271啦
用緊

但好撚貴

你有的

你買果陣幾錢
準備出去買MOON

買咩

XB271啦
用緊

但好撚貴

你有的

你買果陣幾錢

個外置HDD成日斷電reboot
有時連keyboard mouse都斷電 要過幾秒先用得番
係唔夠電供定係其他問題

就咁睇似老母板有問題
所有USB port 都係咁?

長插無事 但一用一陣就會斷一次 之後又無事
keyboard mouse就好少少 幾個禮拜先見一次

http://helpdeskgeek.com/windows-xp-tips/prevent-windows-from-powering-off-usb-device/

番屋企再試下
準備出去買MOON

買咩

XB271啦
用緊

但好撚貴

你有的

你買果陣幾錢

咁撚平
準備出去買MOON

買咩

XB271啦
用緊

但好撚貴

你有的

你買果陣幾錢

咁撚平

不嬲都係呢個價
準備出去買MOON

買咩

XB271啦
用緊

但好撚貴

你有的

你買果陣幾錢

咁撚平

不嬲都係呢個價

我見人地報價報59以為真係呢個價
求推介有3.5mm頭既5.1/7.1 headset
1千內平平地就ok
木耳唔高要求
ROCCAT® Kulo – Virtual 7.1 USB Gaming Headset呢隻如何

但好撚貴

你有的

你買果陣幾錢

咁撚平

不嬲都係呢個價

係隔離post 同你講左54好耐

但好撚貴

你有的

你買果陣幾錢

咁撚平

不嬲都係呢個價

係隔離post 同你講左54好耐

係咩
http://www.guru3d.com/news-story/computex-2017-scoop-arock-x299-motherboard-galore.html

omputex 2017 Scoop: ASRock X299 Motherboard Galore

x299 分4RAM糟/ 8RAM糟板

有3條m.2

ram 上到4000mhz
http://www.guru3d.com/news-story/computex-2017-scoop-arock-x299-motherboard-galore.html

omputex 2017 Scoop: ASRock X299 Motherboard Galore

有3條m.2

冇幾皮野都玩唔起

有3條m.2

冇幾皮野都玩唔起

那有錢
1600+B350M算唔算係而家最抵玩既組合

加埋高頻ram

課金等月限啦
咪投資落電腦啦

加埋高頻ram

我堅持1700
J信仰燈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞