[硬件撚..討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(19)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
個i5 同i7就更加係垃圾..

好彩你係度講 如果epc/fb 啲ifan仲唔追擊你
話知你係悠二

未驚過
真荒謬 把自己看得那麼高.jpg
悠x 連幾百人subcribe 都無嘅人
epc ching 點會放悠x在眼內
其實呢d X299對我地一般人黎講咪又係得個一兩粒買得過

AMD個X399就更加對我地黎講冇意思

X399 d cpu 好貴咩?

粒16核我唔知賣幾多.但肯定貴過1800X先啦.佢賣HKD 7000-9000我都唔覺得有問題

個問題係.到底我地大眾既用途用唔用得著姐

用得著咁多核心既人只係好少數

5000內我睇下intel定amd好 d

咪係.連我自己都冇將悠二放在眼內

其實.不如睇用途啦

你新機用途係咩先

咪係.連我自己都冇將悠二放在眼內

個i5 同i7就更加係垃圾..

好彩你係度講 如果epc/fb 啲ifan仲唔追擊你
話知你係悠二

未驚過

人地7600k超上5.23好威威

我冷排已經用緊sp120,只係問下有無揀錯

但係抽入機箱風扇就唔知邊隻好,而家果隻舊左又多塵

我有5把SP120 RGB 要放

巴打我今日買phanteks好似要買風扇

玩大佢

ML 120/140 Pro

咩黎架

唔係話買風扇咩?Corsair ML 120/140 Pro

因為唔識我睇下先
其實覺得NZXT果D都幾靚 算唔算貴?

比起我同你講 Corsair 呢隻,唔算貴

睇你買效能定買樣啦

ML120我當時唔係鬼掩眼都唔會買
雖然效能ok不過貴到癲
不過如果吹冷排可能個效能會明顯d,我用緊風冷咋

唔通真係要買ML120
想問下出去黃金揀料
比中央田,正都砌埋收幾錢?
想問下出去黃金揀料

自己砌更健康
唔怕中伏

其實.不如睇用途啦

你新機用途係咩先

剪片執相, 開台 ,

要eatx 要插到兩張2.5slot 卡, 仲要有位再插張1糟sound card但唔可以夾三文治
要44lanes , pci-e x16 *2 / Pcie x1 *1 / M.2 1 or 2

以上唔要share頻寬
就係咁
想問下出去黃金揀料

邪都 ,小心人地比堆廢鐵你

其實.不如睇用途啦

你新機用途係咩先

剪片執相, 開台 ,

要eatx 要插到兩張2.5slot 卡, 仲要有位再插張1糟sound card但唔可以夾三文治
要44lanes , pci-e x16 *2 / Pcie x1 *1 / M.2 1 or 2

以上唔要share頻寬
就係咁

咁你等多排睇下amd x399咩環境先

唔知佢有咩型號cpu
悠二店六月內開到未?
好想畀錢悠二賺

你唔幫佢含埋?
想問下你地D機箱冇隔音綿既話風扇全開會唔會好嘈

睇下咩風扇啦

賊船既sp120 af120全開都唔會話好嘈

如果係姑媽果隻唔知乜春120 嘈到弱智

睇下咩風扇啦

我未試過買咁貴風扇
之前D原裝咁細風都唔嘈得去邊
如果nzxt aer呢

任何扇full load都一定有d嘈音 但用過sp120同aer+120唔算太嘈

睇下咩風扇啦

我未試過買咁貴風扇
如果nzxt aer呢

sp 120 af120咪1舊水左右1把,貴咩

你把nzxt咪仲甘

點睇?有冇巴打用過,散熱效能ok?

睇下咩風扇啦

我未試過買咁貴風扇
如果nzxt aer呢

sp 120 af120咪1舊水左右1把,貴咩

你把nzxt咪仲甘

以前佢送就用 十幾蚊果D垃圾
想問下出去黃金揀料

自己砌更健康
唔怕中伏

自己砌驚整壞
新手睇説明書會唔會難搞

點睇?有冇巴打用過,散熱效能ok?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞