[硬件撚..討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(19)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
s340elite 係咪包埋後面個fan
前面同頂呢?

後頂各一 前面無

筆直咁緊

唔買前面fan 應該唔會差好多掛

頂fan改擺前面得唔得?

佢原本係兩把向出
前入後出都得既 但一把好怪囉

好岩呢度班RGB撚

rgb撚一定加兔少少出nzxt

呢把咁撚柒

呢把真心柒
似淘佬d垃圾n手風扇
玩得rgb無可能要呢種柒鳩野

呢把係顯示卡果把扇
正常風扇向下對住個PSU都唔知照到乜鬼

有垂直裝顯示卡既機箱

無左側面信仰燈

照樣睇到架
睇唔到背板姐

藍寶個背板好J過把扇啦下話

呢把咁撚柒

呢把真心柒
似淘佬d垃圾n手風扇

呢把係顯示卡果把扇

有垂直裝顯示卡既機箱

無左側面信仰燈

照樣睇到架
睇唔到背板姐

唔明硬件有咩好J
前面同頂呢?

後頂各一 前面無

筆直咁緊

會無風入 其實你幾錢筆直
我地幫下你
前面同頂呢?

後頂各一 前面無

筆直咁緊

我地幫下你

8000左右
想要1700 16gb ram 2xxgb ssd
display card 要求唔太高

呢把真心柒
似淘佬d垃圾n手風扇

呢把係顯示卡果把扇

有垂直裝顯示卡既機箱

無左側面信仰燈

照樣睇到架
睇唔到背板姐

唔明硬件有咩好J

you get out!
例如我買左H440黑紅
有冇D插底板既紅色LED燈帶同埋FAN
一開機就著咁

是咪平好多架? 有咩好介紹

pish
前面同頂呢?

後頂各一 前面無

筆直咁緊

我地幫下你

唔會冇架
負壓d風會自己走入黎
只係你控制唔到咩位入
因為佢係會搵到位就入
[quote]例如我買左H440黑紅
一開機就著咁

[quote]例如我買左H440黑紅
一開機就著咁

就咁search LED燈條都有啦
淨色一定平過RGB

好岩呢度班RGB撚

rgb撚一定加兔少少出nzxt

呢把咁撚柒

呢把真心柒
似淘佬d垃圾n手風扇

呢把係顯示卡果把扇

有垂直裝顯示卡既機箱

無左側面信仰燈

照樣睇到架
睇唔到背板姐

轉咗隻corsair 600 c 睇到

呢把係顯示卡果把扇

有垂直裝顯示卡既機箱

無左側面信仰燈

照樣睇到架
睇唔到背板姐

唔明硬件有咩好J

呢把係顯示卡果把扇

有垂直裝顯示卡既機箱

無左側面信仰燈

照樣睇到架
睇唔到背板姐

唔明硬件有咩好J

各人喜好不同姐
有人覺得RGB既錢升部腦/用係第2度好啲
又有人覺得部機夠用玩下RGB
其實120mm同140mm風扇既風力係唔係差唔多?

因為我部機可以裝1把140同2把120
如果裝哂3把都係120係咪冇乜大分別?
想問下佢vega 7月底出, 要等幾耐其他大廠like sapphire先會出呢? 同埋而家想出1080ti, 應唔應該等埋vega呢? Thanks!

120+120+140=380
120+120+120=360

唔一樣,風量風壓都唔一樣
想問下佢vega 7月底出, 要等幾耐其他大廠like sapphire先會出呢? 同埋而家想出1080ti, 應唔應該等埋vega呢? Thanks!

你都識講依家想出

但3把120mm應該夠用?
因為aer係一set三把
如果要用140要另外再買多把

AER 係1 SET 3把

AER 係1 SET 3把

自膠 原來係2把

你都識講依家想出

但vega可能會平d....

你都識講依家想出

但vega可能會平d....

咁咪等
依家想依家出
早買早享受,遲買平幾舊(不適用ram ssd )
AMD phenom(tm)II x6 1055t processor 2.70Ghz
Ram 8Gb
GeForce GTX 570

筆直2000-3000 應該點換好

都差好大下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞