[硬件撚..討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(19)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
1600+B350M算唔算係而家最抵玩既組合

課金等月限啦
咪投資落電腦啦

你自己都未中就仲叫人課金...我上次唔撚課就up到1600+B350M疊多部PS4pro啦
投資電腦點都抵過課金嘛

加埋高頻ram

我堅持1700
J信仰燈

棄1700,將啲錢用在顯示卡出1080

加埋高頻ram

我堅持1700
J信仰燈

8000蚊budget
cut完都要加多少少先1070
求推介有3.5mm頭既5.1/7.1 headset
1千內平平地就ok
木耳唔高要求
ROCCAT® Kulo – Virtual 7.1 USB Gaming Headset呢隻如何

又行3.5又要5.1/7.1
我好亂啊

加埋高頻ram

我堅持1700
J信仰燈

8000蚊budget

1080P high既話580/1060夠做掛

你買果陣幾錢

咁撚平

不嬲都係呢個價

我見人地報價報59以為真係呢個價

係隔離post 同你講左54好耐

係咩

有冇渣車出去
1千內平平地就ok
木耳唔高要求
ROCCAT® Kulo – Virtual 7.1 USB Gaming Headset呢隻如何

我好亂啊

唔好意思唔係好識
啫係3.5就出唔到5.1 7.1?
上面講果隻係因為有個external sound card先可以3.5?

加埋高頻ram

我堅持1700
J信仰燈

8000蚊budget

夠掛

加埋高頻ram

我堅持1700
J信仰燈

8000蚊budget

夠掛

之前將成部機入面d野換過哂
留返個殼火牛同SSDHDD
1600 B350M 1070 上到3000既ram
六千六
有無人知邊度有得買akasa 痴係機箱嘅靜音棉
1千內平平地就ok
木耳唔高要求

我好亂啊

唔好意思唔係好識
上面講果隻係因為有個external sound card先可以3.5?

Usb頭係虛擬7.1,相對會平少少,1000蚊內一定得。3.5mm都得(真7.1),不過要底板or sound card support,而且有4-5個頭(實數唔係好記得),1000蚊一定搞唔掂。虛擬7.1其實一啲都唔差,價錢都比較貼地
1千內平平地就ok
木耳唔高要求

我好亂啊

唔好意思唔係好識

Usb頭係虛擬7.1,相對會平少少,1000蚊內一定得。3.5mm都得(真7.1),不過要底板or sound card support,而且有4-5個頭(實數唔係好記得),1000蚊一定搞唔掂。虛擬7.1其實一啲都唔差,價錢都比較貼地

一隻好少少既2.0算喇
1千內平平地就ok
木耳唔高要求

我好亂啊

唔好意思唔係好識

一隻好少少既2.0算喇

又唔可以咁講,假如佢係玩開fps,7.1係極重要,不過如果係聽歌嘅話7.1就收收皮先
1千內平平地就ok
木耳唔高要求

我好亂啊

唔好意思唔係好識

一隻好少少既2.0算喇

又唔可以咁講,假如佢係玩開fps,7.1係極重要,不過如果係聽歌嘅話7.1就收收皮先

只係打下機玩下arpg之類
無都唔緊要
只係想睇下有無啱條件既headset
唔該晒幾位既解答
畢直7000-8000

打機用

依家個部都用左5年幾

諗住拎黎玩黑沙

咁樣砌玩唔玩到
補圖

底板 B350M
RAM 可以上3000Mhz

底板 B350M

咁樣係咪差唔多

底板 B350M

咁樣係咪差唔多

Ram 有無得簡佢啲kit set , 一件貨有2/4條ram
想問下asus p8h67-m pro run唔run到gtx 1050ti

課金等月限啦
咪投資落電腦啦

你自己都未中就仲叫人課金...我上次唔撚課就up到1600+B350M疊多部PS4pro啦

又hey0
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞