[七月熱血機人番]ゲッターロボ アーク 三一萬能俠ARC

1001 回覆
26 Like 3 Dislike
D社個條片
暗示佢有凱撒同真三一個lv姐

但觀感上可以同凱撒真三一平排企都好怪
外掛飛碟整個Perfect Pack
咁都傾到幾版
之前問點解出得帝皇就無巨靈神(逆可)的巴打明未?
條片仲要誇張到
月牙剷插中暗黑大將軍個頭即死
真三一連getter beam都可以慳返
本來有一說
巨靈神定位係魔神系列最強(單計TV版)
同凱撒撞位 所以成日沒得同場
連機戰都係咁

不過近期機戰都開始俾佢地同場出現
如果再有動畫漫畫出既話 會同場出現都唔出奇
INFINITY版設定都有齊巨靈神同凱撒了
順帶一題
本來機戰Z1有預定凱撒會登場 連同場語音都有埋
但唔知咩事 凱撒都係參戰唔到

考慮真係有上頭壓力唔俾同時登場
咁都傾到幾版
之前問點解出得帝皇就無巨靈神(逆可)的巴打明未?
本來有一說
巨靈神定位係魔神系列最強(單計TV版)
同凱撒撞位 所以成日沒得同場
連機戰都係咁

不過近期機戰都開始俾佢地同場出現
如果再有動畫漫畫出既話 會同場出現都唔出奇
INFINITY版設定都有齊巨靈神同凱撒了
順帶一題
本來機戰Z1有預定凱撒會登場 連同場語音都有埋
但唔知咩事 凱撒都係參戰唔到

懷疑真係有上頭壓力唔俾同時登場
雖然D社真係公認左佢最勁就係把野
仲承認左機戰招反重力升人上天
再向空中掟月牙剷
由重力落下+佢係地面飛既月牙剷碰撞=大傷害
未到因果率兵器
沒計
佢仲停留緊係當年TV版個個年代
個一代唔會有咩進化 因果設定
真係熱血漢出黎維護正義 放一招技打死人就完
唔計垃圾手遊的話,機戰好似都無同場過喎
不過係睇有無心用infinitism執設定
omega垃撚圾 沒咩互動 各有各出場
DD就真係D社既機都有互動

不過DD隻巨靈神真係廢到地底泥
鐵血隻高達古辛就硬到凱撒咁款
平衡差到on99
有D複雜,試下整理下,但無睇晒,有錯請輕力屌同指正

動畫順序:
三一 > 打恐龍帝國,無睇過唔知
新三一 (三一G/真龍) > 打百鬼帝國,無睇過唔知
三一號 > 要叉電嘅三一,無睇過唔知
三一ARC > 而家播緊

漫畫順序,係跟動畫時間線:
三一 > 打恐龍帝國
新三一 (三一G/真龍) > 打百鬼帝國
三一號 > 無睇過唔知
三一ARC > 連載間漫畫停刊,然後石川賢過身,未能完成。出現三一戰艦群,三一帝皇

OVA平衡:
世界最後之日 > 外星人出現,早乙女開發由大量新三一合體進化而成的真新三一(無腳下半身龍),最後同真三一飛左去外太空,見到三一戰艦,真三一留係外太空唔返黎,踢左真新三一返黎
真三一對Neo三一 > 呃鬼標題,百鬼帝國復活打爆部叉電嘅垃圾三一號,真三一出場仲變左黑色
新三一 > 算係REMAKE? 打鬼,但唔係百鬼帝國

漫畫平衡(無睇唔識):
三一飛焔 〜THE EARTH SUICIDE〜
津島直人作畫
偽書 三一DARKNESS(偽書 ゲッターロボダークネス)
西川秀明作畫
三一DEVOLUTION ~宇宙最後的三分鐘~(ゲッターロボDEVO
清水榮一 X 下口智裕作畫

GAME,唔講故事講返登場機體算:
PS 三一大決戰
三一斬,三個女成員駕駛
黑三一,同世界最後之日部黑三一唔同,右手可以變鑽頭
真新三一,有腳版,唔識變型,機戰T都出過場
手遊課金 機戰DD
漆黑三一,暫時只有一號有樣,二/三號仲係披風剪影
Getter G - Dragon
Getter Dragon
Shin Dragon
Shin Getter Dragon
好似都係唔同嘅存在
Getter G=Getter Dragon
真三一龍唔係T原創
第一次出係PS1 game 三一大決戰
主流推測,SAGA入面三一龍落左地底進化,就係變真三一龍 亦係Arc最後彈出黎嗰部
PS 三一大決戰係好遊戲
推薦比所有機戰fans
本來以為會出超合金賣玩具 又唔係
可能皇帝放入game太OP
係大決戰個部黎
D社批佢拎黎用既
BGM都直接出埋大決戰首OP

機戰T間接證明左
最後之日個部都係三一龍

進化路線
三一龍>>>真龍>>>真三一龍
如沒意外依隻真三一龍會直接用埋落arc個隻
然後就會繼續
真三一龍>>>聖龍>>>三一皇帝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞