[七月熱血機人番]ゲッターロボ アーク 三一萬能俠ARC

1001 回覆
26 Like 3 Dislike
無睇過新三一,想問下三一聖龍係咩嚟?
依個梗係無,依個只係千值練自己redesign 嘅形態嚟
真三一龍再進化落去嘅型態
冇正式講過點由來

背景就真三一漫畫同新三一都係一樣,地球文明步向毁滅,人類係靠同一人一部三一維生,不斷互片不斷換parts,
而聖龍你當好似大Boss咁凌駕於一切地球嘅三一

大部分人推算係晌地下同武藏一齊沈睡嘅三一G地球上進化過程,之後先同火星嘅真三一一齊進做皇帝
無睇過新三一,想問下三一聖龍係咩嚟?
冇正式講過點由來

背景就真三一漫畫同新三一都係一樣,地球文明步向毁滅,人類係靠同一人一部三一維生,不斷互片不斷換parts,
而聖龍你當好似大Boss咁凌駕於一切地球嘅三一

大部分人推算係晌地下同一齊沈睡嘅三一G地球上進化過程,之後先同火星嘅真三一一齊進做皇帝

sorry打錯
暫時只知道呢樣野
三一聖龍係真三一龍同三一皇帝之間嘅其中一部三一
之前zero咁
講到巨靈神出場只會加快zero既進化速度
咁即係好勁先會做到依效果

但巨靈神永遠都係暗示佢好勁
實際表現到既戰績係0 成日出唔到場
Zero既設定係對著勁人愈打愈勁
你要打敗佢 就要有一次性擊敗既實力先好試
zero版巨靈神就係依個理由俾人勸退唔好出場

所以zero版巨靈神到底有幾勁仲係未知數
宇宙王者
見人講
原來片尾credit嗰間台仔公司就係整動新聞嗰間
乳華了
直頭變到成部Kaiser咁
我仲以為係強國啲外判商,原來係台灣嘅蘋果
但佢得一部 都係勁唔過機人ALL STAR
部野叫GREAT MAZINKAISER
ダイナミックスーパーロボット総進撃

D社25週年既短篇動畫
機由廢到勁咁登場

巨靈神就同真三一凱剎一齊登場既
D社暗示巨靈神有依兩部野既水準
巨靈神點吹都好難有超級系四神(三一、魔神、天元、勇者)同伊迪安既Lv喎。。除非有新作品
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞