[七月熱血機人番]ゲッターロボ アーク 三一萬能俠ARC

1001 回覆
26 Like 3 Dislike
睇石川賢D訪問 佢個腦已經有結局
但態度係有結局都希望Getter發展落去
即係想大家都參與二創 希望有一日Getter既周邊賣好D 帶返起個熱潮
多D唔同既Getter故事
佢個女都有講石川賢臨死前都有喃喃自語:「這就是生命」「我明白了…一切都是這樣」

變到早乙女博士咁
三一自己都有代表作
仲要2部冇同場出現過
早乙女博士,其實就係石川賢自己思維的投射。

你哋冇發現每個出色的藝術家,點都係有d痴痴地線,神經質的思維咩?然後將自己痴撚線的一面,用藝術方式表達出來。

正常/常識人最多只能夠去到老手工匠的境界,要去到大師/傳奇級數,就必定唔多唔少要有呢d癲狂一面的思維。
富野都唔係好顛啫
富野唔癲?
富野帶咗幾多童年陰影比現今動畫人
便當大放送
人體爆彈
宇宙冚家產
啲人問點解主角條女有份,佢答邪惡組織會在意佢係邊個咩
似樣三一意志突登陰佢地返過去既地球激發三一發展
無論做乜嘢,三一皇帝最後都會出現

但三一皇帝到底係為佐"進化", 搞到大暴走, 消滅其他生命體的破壞神? 定係一個令全宇宙生命體都可以和平發展的健康"進化"? 呢個就係可以改變的部分, 亦係拓馬佢哋最後同俗稱"左上三一"(某地方睇到呢個稱呼)的迷之三一機器戰鬥理由.
我嘅ff:
三一射線(三一意志)嘅目的只有不斷進化
但係當龍馬同三一意志融合咗,龍馬一路以嚟為人類同外族戰鬥嘅意志影響咗三一意志,令三一意志覺得不斷消滅外族,寄生/ 選擇/ 利用 人類先係唯一壯大自己力量嘅方法

可能最後目的就係升lv 然後打類似時天空呢類高等存在
好正常既思路
除非永井老師幫手畫三一、否則三一永遠唔會有結局
BTW EP.13已經係最後一集?
而家都要接受非原作者畫落去,唔少漫畫原作者都過左身
結尾可能都要搵寺田係機戰作埋落去
但入家用機機戰應該重有排
依家用DD試下寫佢同世最龍馬、準人啲故事
係世最發展落去最符合現實同商業
3套OVA另外兩套加埋再乘2都唔及世最參戰多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞