[七月熱血機人番]ゲッターロボ アーク 三一萬能俠ARC

1001 回覆
26 Like 3 Dislike
God Getter
或者 Empire其中一部份?
原來係咁。不過啱啱諗起,其實ova 部真三一渣唔晒,佢都有一招把斧頭變到勁大一嘢劈開幾個衛星,反而凱撒係好硬,但都未試過打爆星球
果招唔係連落真龍咩
其實元袓漫畫版都係寫真三一勁到痴線..
有咩技?
sor, 睇嚟我要重睇,好多嘢都記錯晒
真對NEO變左神三一
SAGA就係N年後疑似同聖龍融合變皇帝
應該唔算技?
例如直接食咗枝核彈?
或者同化潛入對方身度?
去到號,龍馬同教袓出擊嗰時都幾無敵下
真三一同凱撒邊部勁啲我唔知、但駕駛員就肯定龍馬勁過甲兒多多聲

之前有套機戰直頭話龍馬係甲兒既打架師傅
Zero入面 甲兒有一段時間係改造人 鋼鐵Jeeg果種
原來Arc係第四代三一機械人

Btw今作駕駛員既打架場面好差劣、好似美式卡通咁求祈出啲煙就算好出戲。。起碼俾返世最/Neo/新三一個啲層次既出黎牙

以前駕駛員打架好熱血。。依家駕駛員打架變左搞笑環節
OVA 同 TV Budget唔同level
今集合體有D feel
真鐵甲萬能俠衝擊Z篇入面部鐵甲萬能俠應該勁過部分帝皇萬能俠。
SKL
勁快爆咗隻眼
應該都唔止,基本上無咩特別力量既帝皇萬能俠都應該唔夠z鐵甲萬能俠打
OVA囉
帝皇同帝皇VS暗黑大將軍 嗰部都係廢柴黎

但同真三一一樣,最廢嗰部最出名
係機戰入面
衝擊Z篇隻魔神Z弱過SKL
直頭佢拎左宙斯拳先見到SKL車尾燈

因為SKL合體之後
會取兩條痴線佬能力最高值
連技能都會共通埋
甲兒得自己一個數值同技能根本沒得同佢地鬥
直頭變左SKL既合體技工具人
SKL個兩條友真係幾經典
試過機戰有關野所有主角都可以說得隻boss
唯獨佢兩條友說得唔到隻boss
機戰X 個部帝皇直情係在唔同時空跳過嚟
但今次30衣部infinity 版應該唔會比OVA版好太多
唔係,一定勁過OVA版
有阿女幫拖
阿女又係Bug 既存在
但最強kaiser 應該都係靠三一射線進化個部同Alpha 個部
穿越個部就唔知了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞