[七月熱血機人番]ゲッターロボ アーク 三一萬能俠ARC

1001 回覆
26 Like 3 Dislike
大決戰黑三一 ≠ 世界最後之日黑三一
Neo黑真三一 ≠ Arc黑真三一
大決戰 真龍 ≠ 世界最後之日真龍
大決戰真龍 = 機戰T真龍

好似係,太多平行世界
今川泰宏超支回唔到本都唔係第一次
但係佢D野真係好好睇
平行世界本身就係三一既設定之一
無限進化無限可能性所以有無限個平行世界
Robo 番根本冇出現過動畫為主,周邊為輔嘅日子
鐵人28,夠童木 動畫我唔知
但係Mazinger Z 開始已經有賺緊玩具錢
之後嘅super robot 大部份都係賣玩具
就算寫實robot 嘅Gundam都係玩具商推動
唔係邊會出到G-Fighter
冇背後玩具商出資根本出唔到

只不過係果個時代有班痴線佬用做動畫嘅心態去做玩具廣告
咪拎七魂龍神丸黎講
就算係自我降低要求、番去舊時的故事模式,某D單元都係好差,更唔講佢cut左兩層
ARC製作層面係19但起碼真係有故事睇
我想講佢賣玩具仲衰過龍神丸
龍神丸cut佐兩個形態 但平時登龍劍斬柒人都算
但呢套d打鬥虛到
敵人合體果下
遲早既事
今日出新一集?
黑真三一真係號揸
上集聲都出埋啦
係估唔到個駕駛倉正正常常
對於角色嘅崩壞已經放棄吐糟⋯
神威可以畫到大細手,還是想表達佢十幾年黎都係單身?
戰鬥可以接受就算了
有恐龍帝國但又有真三一來說,真的已經不知是第多少個平行世界
真三一比起ARC的壓倒性確實看到了,當然還有因為ARC三人組仍是很合不來
宇宙那邊的威脅當然大,可是對恐龍帝國而言三一射線也好像是敵人吧,可都是選擇了和掌握三一射線的人類站一起
現在關鍵大概便是回來的真三一是否代表會有甚麼問題發生?
睇漫畫會知點解恐龍帝國會埋人類堆
黑色根本係龍馬色,號揸9撚唔搭8
算了唔吐糟了
魔改故事
唔好計較啦

但真係得龍馬+隼人+武藏先燃得起
巴沙拿
外判好似係台灣,之前有新聞講台灣蘋果動啲人有負責3d
唔怪得係動新聞既質素
唔關平行世界事...本身原著漫畫都係恐龍帝國未亡國縮返落地底
完全同意,一向都係玩具為本既玩具廣告
只係依家投資者唔再俾以前咁既資源落去
依家會有比較多資源做好既玩具廣告偏向再低齡向D既作品,新幹線戰士嗰類
呢套ARC,劇本我覺得佢都用力去表達個故事
但本身原著本身有兩套漫畫既內容關聯,內容實在太多,製作組又無錢攪到畫面唔得,依家評價先咁差
黑色咪又係得世最先有出,龍乜鬼野馬色
啲作畫愈嚟愈柒 已經有捱住嚟睇嘅感覺

將來入機戰又多部黑真三一用下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞