[七月熱血機人番]ゲッターロボ アーク 三一萬能俠ARC

1001 回覆
26 Like 3 Dislike
https://youtu.be/FLlB-Pel_b0
聽全首歌先燃得起
首MV有d似Imperfect個拍法
但係唔係三個人好怪咁

齋歌其實唔係話太好,但睇到MV就好燃
睇完Getter Robot Devolution 宇宙最後3分鐘,如果動畫化就不得了
花江夏樹啱配武藏
一定係ZERO
機戰buff左姐,一堆招同技能冇出
原來呢套出完啦?個時睇仲係得唔知7定8集 講到第二個世界既龍馬出場
都係個句啦,打機既野總要平衡返既,佢總要作個方法黎比玩家打贏既
你話玩家手動用龍神丸打爆zero,呢啲叫遊戲系統比玩家打贏
自動演出嘅時候zero比凱撒同皇帝G禁住黎打,呢啲叫劇情
分清楚先打飛機啦
巴打又唔洗咁講野既 大家討論下姐
我都同意的確劇情上佢係要比兩隻皇帝贏而且Kaiser仲有神mode留左一手 佢都係想寫到要贏到魔神既只有魔神
不過zero係原著上既能力好多都感覺上弱化左姐
咁我都唔否認機戰入面我地手打嗰陣,不論敵我,都係弱化左好多
機戰就集集都唔同設定既啦
有咩好拎黎參考
咩黎,睇唔到了
真三一對NEO三一 OP,有幾個鏡頭係OVA入面無做到,係唔係仲有後續?
每次用唔同作品,設定會有出入就話姐
但機戰X嗰次部凱撒係直接用返dynamic版藍手藍腳而唔係黑手黑腳嘅ova版
肯定有參考價值
不過招雙皇擊畫得真係麻麻地
我覺得果d鏡頭係純粹整黎播OP用嘅
同埋睇哂就會發現連標題都係假嘅
設定上強 同 劇情殺 係兩回事啦
唔好太認真就好了...
舉個例 Turn X 係輸左比 Turn A, 但係設定上 Turn X 本身係完勝
就算 原作漫畫入面 Zero 最後都要輸比圍嘔
再退一步講, 前面都可以講 帝皇有n個ver.
我地又憑咩講 機戰入面 Zero 同漫畫Zero 係一樣
可能就係咁 冇高次預測掛
咁就三集
感覺好慢咁 幾擔心佢講唔講得晒
飛彈仲有用過d2
點止麻麻地
同隻手機驚版本比直頭係垃圾
眨下眼死就爆左3隻
咁飛彈唔可以次次都咁燒嘅
d作畫
有冇設定集解釋番
講設計我覺得帝王型好多
弱化左好多,正常黎講kaiser同emperor g根本無可能可以打得贏,zero好多招,高次預測,擬態,因果論呢d都冇出。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞