[七月熱血機人番]ゲッターロボ アーク 三一萬能俠ARC

1001 回覆
26 Like 3 Dislike
又合金 又模型
新一集?
果然係呢個位停 等下集結局
龍馬 vs 神威
被fake
竟然將呢幕放係今集頭
系譜圖有古代真鬥神同寄せ集め
原本睇漫畫以為係托馬+獏兩個打巴格,估唔到係只有佢一個打,咁佢都幾勁下
Heart用咗4集下集唔知用咩ED
手快打咗heartheats先啱
可能就咁用番arc op [Bloodlines〜運命の血統〜]
或者先嚟個dragon-strom-heats medley,再用番arc op
其實三一幾時開始變左石川賢主導 G之後?
故事要收尾了,到最後神威是要代替已亡的流國消滅人類,但從極端來看,他們真能確保看穿一切的皇帝王會支援?
不過今集的情況是好看的,最少都有解釋到為何神威要倒戈
不過下集大結局龐該做咩都會有人嘈

另外那張三一系譜的圖當中好像還有機不認識
原來係熱狗, 仲以為係神威

明明有一大堆可以用常識/正常途徑搵解決三一皇帝呢個痴佐線未來的方法, 神威偏要一開波就用最radical的熱狗式革命/侵略, 抹殺人類手段試圖改變三一皇帝進化到暴走, 抹殺宇宙其他智能種族存在的未來

反而佢阿哥仲似一個常識人, 常識人喺超機人世界生存真係慘
不, 其實神威心入面有熱狗式激進想法算有跡可尋. 咁絕望, 只有人類被選上的未來, 其他智能種族睇到都會變得radical.

只係估唔到佢咁快就呢D想法付諸實行, 而且一做就做得咁盡.
唔係一開始已經係咩
搵到了 永井豪淨係搞完人設機設就比哂石川賢玩
隼人嗰個確認自己手無震嘅動作,其實佢係咪想上真31龍
真三一龍 拓馬+隼人+顯靈弁慶,打BUG
佢真係好惨

以前跟佢做學運嗰啲朋友同埋個堂定表兄弟全部賣身俾百鬼帝國做改造人,當佢哋合成一個百鬼獸最後係佢變Liger去親手殺佢哋

號入面未婚妻派咗出去拆炸彈死埋

佢去到Arc真係隻身一人
見到呢個構圖笑佐
佢用咗世最紅底褲版三一G
唔係神三一
係古代三一真鬥神
左上係斬鬼三一?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞