[七月熱血機人番]ゲッターロボ アーク 三一萬能俠ARC

1001 回覆
26 Like 3 Dislike
人為咗求生會爆發潛力
正常爆個下就要態度反轉 但係佢去到搶槍都係陰聲細氣嗌唔好
起馬要好似基拉咁嗌吔咩囉 之後亂槍掃射
心理上呢D人到個刻都仲嗌緊"我唔要" 應該會好似鋼琴戰曲咁 乖乖地自己趴係地到比人射個頭處決 希望最後一秒有奇蹟
成套野打得最好係今集段真人格鬥
https://youtu.be/8YrEX5tAKFE
如果Dynamic肯揼本泵水版
正好多
兩回事嚟
睇完,果然同好多人一樣諗法,最後真龍出現之後點跳去個尾真係幾謎下
因為係要神威打唔贏被監禁之餘拓馬+ARC無事,而家中間個過程就無哂,雖然係因為石川死左無畫到、又唔敢亂加野的非戰之罪
不過其實已經算係咁,雖然隔離武藏巴已經響度講人設崩壞又兜唔番
另外有樣野唔明係最後龍馬合出來的三一是皇帝的前身還是怎樣?
然後隼人的戰鬥場面D畫畫得仲好過機人

成套睇到好多場面都無錢就知製作組係比人揸住個袋先至畫唔好
總之下月眾多機人番再見
套嘢嘅水準再睇到最後嗰句致敬 既諷刺又無奈
個尾跟原作就一定突兀,而家多返一段出擊ending叫做完得靚
而且最尾係突然去到火星到發展,唔通當時地球已經比真龍污染咗所以人類先要走佬
之後衝埋去比人吸收 之後剴咁 Getter真爽 愛了
之後出"完" 仲正
唔一定毀染 可能想講地球多災多難 快撚D走好過 睇佢中間插一段 即係想表達本身已經準備移民或者移民緊
最後應該又係同恐龍帝國停戰 之後恐龍帝國提供改變火星空氣既資源
其實bug破壞地球生態,同真龍嘅大戰有大量三一射線污染咗地球,對留喺地球嘅人嚟講已經同地獄一樣
其實佢宜家咁樣好似接到聖龍嗰段
BUG搞到地球住唔到人,三一龍嘅三一射線又搞到住唔到爬蟲人
Cpart一開始個紅色星球就係地球
天空嘅電子脈衝風暴就係BUG留低嘅,或者聖龍參考BUG去整出黎
之後唔知仲有幾多架移民船走到,但到最後都無走到/走唔到嘅人為左生存落去就開始搞三一融合
慢慢就變左聖龍個練蠱場
FF mode:
真龍幫arc bruff贏左巴格,鎖左神威,但之後拓馬發現都係跟返未來咁發展,同時膜發現未來都係無得改收就返去現代,同拓馬一齊改變未來
現代線嘅三一意志出現,就係ed果隻迷三一
然後拓馬3個三一天選之人同三一意志打,係為左激化三一不同嘅進化防止未來嘅三一線發生
最後個幕諗起永井豪個堆 乜乜乜VS乜乜乜 次次都掛羊頭賣奇肉 入到去打都唔打直接係合作黎
獏應該係幫托馬點樣介入去改變皇帝嘅行為?

三一皇帝一樣出現不過融合嘅時候會多咗Arc,覺醒嘅Arc、真三一進化型、聖龍三方會不斷戰鬥去搶做融合主體
話說最後隻三一出現個位
響nico上面一堆彈幕寫「ゲッターロボ左上」笑死
今集結局, 根本就是神隼人show off.
1個打幾個.仲要鬼咁型.

不過個結局咁完法.係米會有電影板補完???
唔洗諗
雖然我都想有後續
無人敢郁 起馬永井豪出面話要搵人接正傳先有可能
不過石川賢當年對其他人對Getter既ff同原創都好正面積極
永井豪自己都唔敢掂getter 正傳呢個品牌
最多都係比人搞下二創
始終永井豪嘅癲同石川賢嘅狂係好唔同

但係如果有生之年見到getter 有補完嘅一日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞