[七月熱血機人番]ゲッターロボ アーク 三一萬能俠ARC

1001 回覆
26 Like 3 Dislike
感覺就係(元祖+真)/2
然後成套野都月 左唔少SAGA嘅設定同橋段
最少毀滅到一個星球先同我講勁啦
佢咁都叫勁咁天元成個銀河系大既鑚頭、GGG個滅星鎚、伊迪安攻擊距離1-99既地圖炮、白河愁縮退炮、三一魔神各式各樣毀天滅地既招叫咩
皇帝OP、魔神Zero就唔OP係咩邏輯?
Zero連因果率都可以操控
老老實實我都唔知巨靈神勁o係邊
新三一飛住睇係留意到
將部G型叫新三一係香港叫法
日本一直叫開G型
理論上zero版隻巨靈神都會有強化
如果出到場既話 佢沒俾版權費出唔到場
聖龍好似Arc 漫畫冇露面得emperor 出現咗,但真三一龍到底要進化幾耐先會去到聖龍咁大隻
不嬲都係G…唔知香港邊條7頭叫錯新三一然後大家跟住叫

日本人眼中既新三一係之前斬鬼個部外傳
當時叫新三一錯唔晒,係三一嘅後繼機,叫三一萬能俠2號又太多數字咪叫新三一

鬼知之後出新三一咩

仲有,跟WIKI講,當時係叫真龍/獅虎/波塞冬,後期先叫G
本作品の劇中ではこの呼称は使用されていない(劇場作品『決戦! 大海獣』とOVA『真ゲッターロボ 世界最後の日』でのみ「ゲッターロボG」と呼称される)。
你都講得啱、印象中機戰一開始叫ゲッタードラゴン。。譯返做中文就叫三一龍

所以之後既真三一龍、三一聖龍點解個名都有個龍字而且外型都同G相既原因、係因為之後個啲都係G既進化型
睇三一咁耐未聽個混合版三一
全部有龍(ドラゴン)之尾既都係似G、而唔係似真三一或者Arc、Devolution

設定集寫既
同埋只出現個一幕
默默無名 未聽過唔出奇
雖然係咁力進龍系列
但明明最有人氣最賣得都係三角頭既三一系列
聖龍就咁睇漫畫個樣覺得好恐怖,但在新三一睇到半身圖又覺唔差而且好有魔王Feel
聖龍係公敵型態 會攻擊埋人類
雖然arc故事沒講明 斷左明
但用未來皇帝會係龍馬控制去睇

尻估龍馬開真三一回歸救場
仲控制埋聖龍進化左做皇帝
有人講係聖龍突登去火星融合番真三一先變到皇帝,但暫時冇咩敵人可以抽到聖龍
講真佢體積咁大都唔知未來既人類點打聖龍
話說邊度有呢3套睇
三一飛焔 〜THE EARTH SUICIDE〜
偽書 三一DARKNESS(偽書 ゲッターロボダークネス)
三一DEVOLUTION ~宇宙最後的三分鐘~(ゲッターロボDEVO
呢part係用三一嘅意志同皇帝嘅記憶去推斷出嚟
冇地球記憶=火星嘅真三一做主
請問邊度有正版睇 巴哈lock咗地區
三一射線揀左人類做宇宙唯一智慧生命,當時人類已經離開太陽系

人類係外宇宙不敵其他外星人,就係當時三一皇帝

正式係太陽系出發幫助人類,所以上面有師兄話

人類大戰三一聖龍描述未必正確
呢套係咪其中一個三一既平行世界?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞