[七月熱血機人番]ゲッターロボ アーク 三一萬能俠ARC

1001 回覆
26 Like 3 Dislike
回憶
啲回憶成日好跳脫
睇到1999
呢個應該唔係癲佬版號
以前睇龍馬同號鬥癲好Hi
今集ed 係storm
不是在電腦打字就不多寫了
下面的三一射線都已有自我進化的能力,這樣子是要在下面焗真龍出來嗎?
還有STORM作ED
power point戰鬥

早期PPT都算...
如果後期正常返就好啦
Emperor 、聖龍同真三一龍都有出場
打研究員個到好似笑片咁
成為集最好睇同熱血既部分係個ED

Btw情懷唔係咁賣的、呢套已經係糞作確定
呢套同號有冇關係
好心冇成本就唔好出
屌佢今集明明算戲肉,交俾支那負責作畫睇到燃唔起
睇完今集. 分明就係ARC加入超級機械大戰招式預告, 俾埋個Template寺田等佢好做D

ARC形態:
三一機槍 (射擊)
三一戰斧, 閃3下> 轉戰斧 > 分屍(終結畫面) (格鬥)
三一光線. 頭 (格鬥)
Thunder bomber (格鬥)
Thunder bomber (格鬥)(Map)

今集加多招: 三一戰斧.龍捲風 (格鬥)
呢個版本武藏死得好悲壯

相比之下ARC簡直垃圾
不過睇左咁多集、我覺得佢7硬
人物高清顯得衰過原祖TV
我只係想佢補完晒成個三一嘅故仔,畫風依啲唔多care, 係核突,但依家仲可以有原作嘅三一故仔睇已經好難得。
得我覺得幾還原上個年代d風格?
博士拎武器黎玩d搞笑風格,早幾集打交飛好多塵之類
諗番70,80年代都係咁上下風格,冇乜感覺,有得慳咪慳
前面話唔做ova,我覺得整埋就更加冇時間好似家下咁慢慢講故仔
ova d預會變讀書咁讀一輪,再打一場就收工,觀感仲趕
雖然都唔知佢劇本諗住講幾多
我覺得畫風還原到,但人物啲動作真係好ppt, 同埋所有角色可以幾個frame 都唔同樣 如果講還原上年代風格又keep 到動畫嘅水準,應該係真鐵甲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞