[七月熱血機人番]ゲッターロボ アーク 三一萬能俠ARC

1001 回覆
26 Like 3 Dislike
最強嘅帝皇萬能俠係邊部?
agger, 同埋駕駛艙其實唔算脆,只係爆咗支控掣杆咁大把。佢對撞合體同成部機撞返落地面都係得地下爛已經好誇張
サコミズ王?
Zero 玩埋因果律
kaiser 既神mode 可以玩到衣個level 先會夠佢打
呢關寫得好有feel
你要做基礎都睇下用邊隻做,淨講光子力,z篇都勁過其他版本鐵甲萬能俠好多,z同kaiser都有好多唔同版本
記得有集光子beam 高攻過胸火
咪就衝擊Z篇囉
其實個世界觀都有鐵甲二號,但因為無續集所以唔知點咁
但係當時Z都已經咁勁,唔知二號可以再勁成點
幾中意衝擊z篇,最後一百個飛拳嗰幕+bgm好正
個尾都好吸引,可惜無續作
最型係最後3分鐘部31
最靚係呢套arc未合體時果3部機
最霸氣係emperor
最cute係肥仔1號
個故仔有神話背景又唔差
凱薩神
連邁鍚尼果班奸角都變得有血有肉 唔係純機械傀儡 對戰 台詞得 ai:…
真三一出擊首嘢好熟,搵返原來喺真vsNeo第2集聽過
https://youtu.be/zzGGT-0DeE0?t=41
暫時應該係zero vs 暗黑大將軍入面部great mazinkaiser,有4重魔神力再外加2個光子力引擎,可以力壓到高次預測完成前既zero。

又或者係機戰原創個隻Kaiser,不過因為個神mode好似仲未正式出過所以唔計佢住,叫做留左一手,又係任佢吹,第時可以吹到勁過zero都得。
agger, 最深刻係結局果下以為贏咗,點知原來係世界末日,仲要大將軍一嘢劈開富士山,第一次睇真係feel 到絕望。不過成套嚟講節奏真係有啲慢
但Z同Kaiser係防禦力上面差幾個level
TV版Z後期改返用超合金new Z整,zero入面個部就自己進化到係Z型態上都硬過超合金new Z,不過都仲係同Kaiser既超合金new Z alpha差好遠,更加唔好講Z篇仲用緊超合金Z
D社版凱撒=所有凱撒最強
直接係設定文寫著所有平行世界之中最勁既魔神(唔包zero)

D社版第一次係機戰出現
係以魔神Z浸左三一射線進化而成
(但依個設定後面已經唔再用)
打後設定全部都係以魔神Z既試作機
整魔神Z之前已經存在 當初因起動失敗被封印
(OVA版凱撒係魔神Z之後既新造機)

兩者最大差別係
D社版手腳都係藍色 OVA版係黑色
D社版有"魔,神,Z"三個模式
Z=一般模式,玩家平時用緊既模式
魔=為打敗壞人用既魔神而存在既自律mode
神=其實到依家都未真正用過,會依據操控者意思達到無限力
OVA版好似話設定集都有,但動畫裡面完全沒提過有依三個mode

D社版強度係連Zero想像唔到既可能性之一
另一部Zero想像唔到既係皇帝G
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞