[七月熱血機人番]ゲッターロボ アーク 三一萬能俠ARC

1001 回覆
26 Like 3 Dislike
呢2條友好面善

之前畫得咁柒, 呢幾段隼人打鬥算幾好
有冇人睇開方老師解畫
老實講,情願佢咁樣出隻三一龍

一如以往川越淳嘅開放式結局,同斬鬼幾乎一樣,大家都唔洗諗會有火星篇。唔係話川越淳冇個人特色定乜,佢的確好尊重原作,但係果個結局真係好乏味。
不過最尾果隻d budget 明顯係好咗
之前睇左條三一皇帝比較片
好多位都跟返漫畫黎畫
因為川越淳最叻就係致敬/還原,同埋慳筆直
不過呢個年代仲有getter,什至仲有機人番睇都冇乜好怨
仲未搵到邊度有得睇
vpn動畫瘋
搵到唔使vpn了,但返緊工
唔係之前有出左套新漫畫,但好快又腰斬
宇宙最後三分鐘?
其實係前面正常展開,後面唔知做乜咁
主角說教皇帝
睇完,好玄
留左條尾,但唔知有無錢做落去,其實ARC>皇帝都仲有好多空間可以畫,只係早乙女死左,要搵個人去整近嘅三一出黎,或者老屈舊三一/ARC/真三一進化出新機寫落去

眼耳鼻

左邊係原本世界最後之日真三一龍嘅其中一個設計,不過設計沿用去Arc入面

三一大決戰同機戰T出現嘅真三一龍係右下角嗰個設計,情況同當年真三一機戰出場一樣,請石川賢設計埋啲細節同上色
唔係冇錢做落去
而係唔會做落去
B 圖個隻咁似新三一最後出個隻聖龍既 , 但其實可唔可以講衣家官方係想表達三一會有不同既進代路線但終點最後都會去到Emperor 到?
下面堆字好似講設定真龍既進化路線係A > D 咁進化? 即係有機會衣家動畫最後隻野會變番直三一龍咁樣
feel到又要嘈到底創造種變完三一射線之後係咪等於三一意志
總之最後就係講呢套嘢係前傳,成個原作世界係佢哋搞出嚟
差唔多, A至D係石川草稿出黎嘅進化路線
但最後定稿淨係拎左D嘅上半身用, 整左我地熟知嘅真龍出黎
佢下面係講AB冇用到,將C嘅上半身稿拎去用,D個設計放咗入去隻game
反而覺得最後去左恐龍帝國個博士D態度同語氣咁撚怕死 但做緊既野就咁勇武又搶槍又射鳩神威好奇怪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞