(眼鏡撚)入黎貼你地副眼鏡

1001 回覆
23 Like 5 Dislike

金子

Warehouse唔錯

我岩岩係warehouse買左副金子,仲送埋鏡,轉埋菜司鏡都係3080。

金子

Warehouse唔錯

我岩岩係warehouse買左副金子,仲送埋鏡,轉埋菜司鏡都係3080。

Zeiss 鏡正 超正,帶完帶唔返轉頭
3080 咁抵

金子

Warehouse唔錯

3080 咁抵

掃興講句,作為一個全部鏡都用過既用家,zeiss要玻璃先同其他品牌既鏡有大分別

我都用過幾隻牌子
Hoya ,感覺黃d
瑞士佬開頭就高清既,之後就
同埋超易花
Seiko 無咩特別

咁巴打用開邊隻,介紹下
聽講蔡司鏡片都有中國製,所以市面有比較平嘅正廠蔡司鏡片。有無巴打知道係咪事實?

以前戴開rayban,人生第一副手工眼鏡,
金子KC39 + hoya 鏡,Total $3,200,唔知算唔算貴

同tb011相近但平一截

金子

Warehouse唔錯

3080 咁抵

掃興講句,作為一個全部鏡都用過既用家,zeiss要玻璃先同其他品牌既鏡有大分別

我都用過幾隻牌子
Hoya ,感覺黃d
同埋超易花
Seiko 無咩特別

咁巴打用開邊隻,介紹下

Swisscoat 之前配過一次,幾個月就花到有眩光 佢老味
而家hoya 1.6 非球 VG

我個名

識野
不過呢副我戴得唔好睇
最好睇係sr m82
最鐘意係gms821
最粗戴係std17

Yellow plus

有無巴打試過香港間光景手造想支持下本土手製眼鏡架,想問下間野手工如何
有無巴打試過香港間光景手造想支持下本土手製眼鏡架,想問下間野手工如何

未試過,但個老闆幾熱心的

唔該先
日本買,副野仲係眼鏡鋪到配緊鏡片

我個名

識野
不過呢副我戴得唔好睇
最好睇係sr m82
最鐘意係gms821
最粗戴係std17

睇來係新黑常客

成日幫襯又唔敢講
但所有眼鏡都係幫襯佢
其他個啲行入去都硬係覺得有壓力

Warehouse唔錯

3080 咁抵

我都用過幾隻牌子
Hoya ,感覺黃d
同埋超易花
Seiko 無咩特別

咁巴打用開邊隻,介紹下

Swisscoat 之前配過一次,幾個月就花到有眩光 佢老味
而家hoya 1.6 非球 VG

swiss其實係中國牌子來

唉,仆街。 剛配左兩副鏡係瑞士寶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞