(眼鏡撚)入黎貼你地副眼鏡

1001 回覆
23 Like 5 Dislike

CH

Statemen 3

牛角

白山

泰八郎 P3 P4

TB x 2

最近想買 TB-110

我副statesman 3淆哂...都唔知點算好

CH

Statemen 3

牛角

白山

泰八郎 P3 P4

TB x 2

最近想買 TB-110

我副statesman 3淆哂...都唔知點算好

如果水貨就冇啦.....
行貨可以扲返代理維修

最近 Dita 同 Thom Browne 代理要見單先肯做野...
又或找相熟眼鏡舖代送去代理維修,
間眼鏡舖要有 Dita 賣
600幾度配咩眼鏡好睇

細隻 圓or 梨形會好d

有冇code推介
係新黑買左副谷口
之前新黑買

今年呢個Style好似幾流行
大家討論吓。
喺呢度嘅巴打,應該對眼鏡有要求。係咪都會買唔同style鏡架去襯唔同造型?
舉例講,近年興中金款,但著tee+牛仔褲又未必同中金好夾。
大家討論吓。
喺呢度嘅巴打,應該對眼鏡有要求。係咪都會買唔同style鏡架去襯唔同造型?

除左style都會睇物料
例如自己好鍾意celluloid 所以會買副celluloid 框
又或者睇結構 自己覺得中金款戴/除得多會鬆所以唔係咁鍾意
會傾向一件膠板過/三明治結構(似tb011)務求穩定啲
最近睇中op corrington 唔知香港有冇得買
大家討論吓。

例如自己好鍾意celluloid 所以會買副celluloid 框

睇結構 Dita 冇得輸
大家討論吓。

睇結構 Dita 冇得輸

Masunaga/金子都有類似嘅三明治結構
我真係好鍾意
sorry加多一張相

dita statesman 2
只帶過一次
兩邊腳D字有少少脫色
有原裝盒原裝眼鏡布
9成新
賣3000

有意巴打請TG我
TG: https://t.me/wewa1
水銀鏡膜係咪可以後加落太陽眼鏡

d字甩哂色
放yellowsplus Sam 藍金 全新
$3000 可小議價

TG: telegram.me/tytyyyy
想配副 Yellow Plus框,請問香港係咪得上目同 The Warehouse Optical 有?同埋上網睇上目D 服務態度好差,D 框又唔比試,有冇師兄去上目配過?想求證o下,Thanks

唔俾試咁搞笑都得?
不過佢有獨家yp celluloid 又抵佢串嘅

好想要但冇錢
想配副 Yellow Plus框,請問香港係咪得上目同 The Warehouse Optical 有?同埋上網睇上目D 服務態度好差,D 框又唔比試,有冇師兄去上目配過?想求證o下,Thanks

唔俾試咁搞笑都得?

好想要但冇錢

唔比試咁惡。惡過共產黨woo
香港好似得三間賣
上目。the warehouse . 同埋reddot

上目好似無折,仲要串過契弟
The warehouse 應該有折
Reddot 應該都有。但係價錢好似同上目差唔多貴

唔俾試咁搞笑都得?

好想要但冇錢

唔比試咁惡。惡過共產黨woo
香港好似得三間賣
上目。the warehouse . 同埋reddot

上目好似無折,仲要串過契弟
The warehouse 應該有折
Reddot 應該都有。但係價錢好似同上目差唔多貴

九龍城果間服務幾好wo
新手留名
配鏡片有咩牌子/舖頭推介?
東京有冇邊度多眼鏡鋪?
南青山?

我上星期先去海運上目試過,最後仲無幫襯走左
https://ocoglasses.hk/dita-united.html
有無巴打係宜個網買Dita?
https://ocoglasses.hk/dita-united.html
有無巴打係宜個網買Dita?

15年尾香港買折後都係4千尾
未配過鏡,想配番副鏡考dse,筆直2,3k.邊度好,要有得驗埋眼(知自己應該近視但唔知幾多度),有冇巴打推薦?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞