(眼鏡撚)入黎貼你地副眼鏡

1001 回覆
23 Like 5 Dislike
留名學野
上年年尾開始入手造坑
第一副係KV-45 嗰種重量同薄真係好正
而家轉咗戴井戶 感覺好實淨
好正
留名學野
上年年尾開始入手造坑
好正

手造唔重咩
留名學野
上年年尾開始入手造坑
好正

手造唔重咩

以我所知重唔重其實同係咪手造冇直接關係
主要睇材料同鏡片厚薄

頭先睇到樓上好似有象牙框
真係開眼界
係度見到爭多OP 同BJ Classic款都好靚
但係要忍下手
我副KV45戴唔夠半年就因為井戶失寵
但係要忍下手

我都係一年前戴左副kv45之後番唔到轉頭
配左副op未有得攞
帶開日本手造 但最好帶真係ic 輕到冇帶咁
但係要忍下手

配左副op未有得攞

買咗邊款
但係要忍下手

配左副op未有得攞

KV-45個款真係好多人鍾意
有時有朋友第一次去金子都會話睇中KV-45

後尾心入面始終想要番一副Celluloid
咁啱見到而家呢副, 拎上手見到透光嗰隻色就忍唔住買咗

btw補番圖先
香港邊度多日本手造試

好撚輕

巴打介紹下
有冇巴打買過paul hueman?
毒撚眼鏡都咁型既
我係egg黑色膠方形細框

定係lihkg脫晒毒架喇?無晒毒撚
小弟副dita statesman 3長期偏左向左邊 右耳成日勾唔實 睇嘢左眼近右眼遠 搞到戴得好唔舒服 有冇巴打明我講咩
小弟副dita statesman 3長期偏左向左邊 右耳成日勾唔實 睇嘢左眼近右眼遠 搞到戴得好唔舒服 有冇巴打明我講咩

可能你前後耳 將右臂個彎位較前d
係巴打間鋪岩岩入左副bj classics

咩model ?

RB7073
MIJ Tart

頂 好正

係咪44

面細 42黎 同埋覺得愈細愈有feel

頂 好正

係咪44

我諗住入副tvr 不過最細得44
但係要忍下手

配左副op未有得攞

買咗邊款

呢款
但岩岩收到電話話鏡廠整甩左個較,要拎番op原廠換過隻新框,等多一個月

係咪44

我諗住入副tvr 不過最細得44

想知tart 個框幾多錢?

Cheap野黎
後面個mouse貴過個框

想學野
手造框幾錢入門?
Budget ard 1.5k有咩牌子介紹?
邊到配好?

Cheap野黎
後面個mouse貴過個框

想學野
手造框幾錢入門?
Budget ard 1.5k有咩牌子介紹?
邊到配好?

1.5k 齋框好難入手真日本手造。 金子已經係平,但都要around 30000yen 即2k HKd .... 未計鏡。 anyway 日本手造,入場費點都要2.5-3 k
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞