(眼鏡撚)入黎貼你地副眼鏡

1001 回覆
23 Like 5 Dislike

Cheap野黎
後面個mouse貴過個框

想學野
手造框幾錢入門?
Budget ard 1.5k有咩牌子介紹?
邊到配好?

1.5k 齋框好難入手真日本手造。 金子已經係平,但都要around 30000yen 即2k HKd .... 未計鏡。 anyway 日本手造,入場費點都要2.5-3 k

咁me再度下先
金子邊到平同多款?
見係眼鏡post,講下題外話,最近係日本買左副金子,想問下眼鏡88 同亮視點或者普通街鋪副鏡片係咪無咩大分別?有冇鋪頭介紹

Cheap野黎

想學野
手造框幾錢入門?
邊到配好?

1.5k 齋框好難入手真日本手造。 金子已經係平,但都要around 30000yen 即2k HKd .... 未計鏡。 anyway 日本手造,入場費點都要2.5-3 k

咁me再度下先
金子邊到平同多款?

或者試下Oh my glasses Tokyo la .... around 1.5-1.8k

日本製,但不是手造。quality 其實幾好

黑史密夫有!
見係眼鏡post,講下題外話,最近係日本買左副金子,想問下眼鏡88 同亮視點或者普通街鋪副鏡片係咪無咩大分別?有冇鋪頭介紹

如果係同牌子,無分別。

但係,係細舖,你俾Hoya 錢,佢俾對雜麥你,你分到咩? 所以,大舖安全d

小竹長兵衛 X 3
Yellows Plus Nicky X 1

金子 X 1
泰八郞 X 3

巴打到底有幾多珍藏

泰八郞

小竹長兵衛 X 3
Yellows Plus Nicky X 1

金子 X 1
泰八郞 X 3

巴打到底有幾多珍藏

泰八郞

其實泰八郎現在係佢個仔造,已經唔係以前果d 手工。

反而小竹先生已經仙遊,我果三副小竹就真係絕版!

Cheap野黎

想學野
手造框幾錢入門?
邊到配好?

咁me再度下先
金子邊到平同多款?

金子crossover 款 1.5k有交易

面細 42黎 同埋覺得愈細愈有feel

我諗住入副tvr 不過最細得44

想知tart 個框幾多錢?

Tart mij係咪celluloid?

我諗住入副tvr 不過最細得44

想知tart 個框幾多錢?

Tart mij係咪celluloid?

em ...... i dont think so

如果係同牌子,無分別。

但係,係細舖,你俾Hoya 錢,佢俾對雜麥你,你分到咩? 所以,大舖安全d

巴打有道理,去番88 或者亮鏡點配鏡片

咁me再度下先
金子邊到平同多款?

或者試下Oh my glasses Tokyo la .... around 1.5-1.8k

黑史密夫有!

香港牌子黎架傻豬

咁me再度下先
金子邊到平同多款?

黑史密夫有!

香港牌子黎架傻豬

Oh my glasses Tokyo 係香港牌子?

咁me再度下先
金子邊到平同多款?

黑史密夫有!

香港牌子黎架傻豬

傻豬,你知唔知oh my glasses 同oh my glasses tokyo 係兩間公司?
RB撚留名

咁me再度下先
金子邊到平同多款?

黑史密夫有!

香港牌子黎架傻豬

http://www.ohmyglasses.co.jp/company/

不如你自己睇啦。

唔好見到OMG/ Oh My Glasses/ HACHILL by Oh my glasses 係香港野就以為Oh My Glasses TOKYO 都係香港brand .......

人地係日本係最大眼鏡網上商店,有成600個消售點,headquarter 係Shingawa, 工場係福井鯖江。
之前喺呢個post提Chrome Hearts,似乎無乜巴打感興趣。我係咪唔應該再自討沒趣喺度再提?
you su
而家戴緊呢一副
有無類似嘅介紹下
要鐵托
唔要中金一條鐵嘅架
之前喺呢個post提Chrome Hearts,似乎無乜巴打感興趣。我係咪唔應該再自討沒趣喺度再提?

無人理咪冇人理囉
想走咪走囉
唔使特登講出黎
我貼果張咪又係冇人理
咪又係咁討論

無人理咪冇人理囉
想走咪走囉
唔使特登講出黎
我貼果張咪又係冇人理
咪又係咁討論

多謝你,你令我有存在感。
you su
而家戴緊呢一副
有無類似嘅介紹下
要鐵托
唔要中金一條鐵嘅架

可以睇下Steady
you su
而家戴緊呢一副
有無類似嘅介紹下
要鐵托
唔要中金一條鐵嘅架

可以睇下Steady

sorry Steady係中間金屬

始終唔算係咩好嘢黎 只係比錢買銀買brand name 冇咩太大討論空間 唔通同你講做工咩 又冇咩特別製法 只係大brand 搵日本廠做嘅配銀而個價又貴到唔合理嘅眼鏡 就係禁多 講多句都講唔到

始終唔算係咩好嘢黎 只係比錢買銀買brand name 冇咩太大討論空間 唔通同你講做工咩 又冇咩特別製法 只係大brand 搵日本廠做嘅配銀而個價又貴到唔合理嘅眼鏡 就係禁多 講多句都講唔到

好啦,咁我自動收皮。

好啦,咁我自動收皮。

你咪講下有咩禁吸引你囉

好啦,咁我自動收皮。

你咪講下有咩禁吸引你囉

其實我喺呢個post講過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞