[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL(84)

1001 回覆
55 Like 4 Dislike
對佳仔來講已經係鮮色左,佢平時係全黑全白同全灰
好靚 ,唔好講係咪大戶人家啦
現今世代 ,正常普通媽媽個BB百日宴一歲都一定會買啲靚啲嘅蛋糕 又佈置下
蝦乾直接skip 左佢
可能有cyn Dion Ida 但無蝦
痴線 又係麵包
係佢生命中 麵包重緊要過個仔
Lea 既翻糖公仔好多頭髮 ,如果佳仔嗰個一定係光頭
Sorry ! 唔記得佢連個蛋糕都冇
大少同羊羊d互動好搞笑 ,
全條片都感覺到平時明思打仗咁忙 ,
佢實好羨慕蝦乾每日咁多時間me time
仲要得紫薯有少少色咋
芝麻都係黑白灰tone
一開頭羊羊係大少張bb床上面行我睇到一額汗
叉錯腳踩到大少或者失平衡跌左落大少身上就大件事
可能今日借Lea 百日宴係St Regis 打卡先再post 佳仔一歲大 又有優越感
蝦佳注定呢一世人只可以食老母整嘅寶寶吐司

Lea同蝦仔真係好大對比蝦仔朝頭早就要食蝦式極乾烘焙方包
蛋糕靚到仲有麻糬(好惡)有sona做媽媽真係幸福到
雖然話人比人比死人
但係見到其他人嘅BB ,唔講sona bb啦
明思 甚至普通人家 bb 一般都係父母錫 最好嘅俾晒BB,唔講物質 都會陪伴
一見到佳仔咁樣 對比之下好心up
佢咩都無做錯 人生好似一出世就揀左hard level咁
老豆老母阿爺阿嫲又唔理日日食啲狗屎垃圾廚餘
連第一個生日都比人無視

追唔切都要留明
佢見到角仔依家咁樣應該唔會羨慕
怪唔得臭蝦唔post佳仔生日相
自己個婚禮已經比Sona 屌打,廢是佳仔生日又柒多次

「每個寶寶都有自己嘅慶祝方法,不必比較」
整個Charlie brown個蛋糕囉
不過其實佳仔依家更加似陳同佳
蝦師奶係咪覺得同sona比,角仔1歲生日太陽春,費事post啦?

6月14,蝦氏家族隆重其事,點知佳仔老母不消一提
練習咗咁耐 又買咗部廚師機 用埋啲裝備撚食材都可以整到pat屎咁我蝦真係第一人
就算唔想屋企人食有添加劑嘅嘅麵包,都唔係要佢哋餐餐食麵包掛
今次呢兩大條方包又可以食足三餐食三日
Sona真係好好,有咗Lea都唔會唔理Mochi
唔怪之得左方包右饅頭 原來想俾蝦佳訓練軟硬觸感
真係好靚. 做SONA個女好幸福.
其實正常媽媽都想比最好既自己寶貝.
係蝦乾咁痴線公開地比人地點虐待自己個B食埋啲恐怖又核突既食物
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞