[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL(84)

1001 回覆
55 Like 4 Dislike
又令我諗返起臭蝦嘅金句「人奶係冇缺點ga!」

依家佢係咪會講carbs 係冇缺點
見到蝦佳比蝦乾照顧到咁都仲鐘意佢
蝦乾已負皮反對
我做蛋糕時已經少油少糖好健康
大家都好積極分享日常生活比蝦乾睇下
素食自助餐望落去好吸引
好過重carbs餐
以前我中學miss話佢由細到大都食素 中學果時健康出問題 後尾睇醫生 醫生建議佢食肉 佢身體先好番少少咋 其實植物蛋白質冇動物性蛋白質咁易吸收 所以要食勁多先會補充到足夠營養
根本人就係雜食性動物
我覺得成人都可以自己揀
但小朋友真係靠成人供應食物
同發緊育需要多啲營養
有啲營養成份真係要肉食先有(雖然唔多)
所以要食素係好困難,要食優質蛋白,仲要食勁多唔同種類食物,所以食少少肉係會簡單好多

利申:以前想轉食素,認真了解後發現暫時未做到,因為冇咁多心力去計算
香港發生咩事都唔知啦 買乜鬼報紙
琴晚見到風大先跟下咋
Post個蘋果🍎當交功課
你唔交家用,買唔到啊
而家靠哂你㗎啦
醒目啲啦
買到5隻雞腳
大J分享緊三年不孕過程 又食中藥 又人工受孕 又試管
成6800人睇緊 男人都忍唔住喊晒
夏子婷 你諗下你幾撚好彩有到角仔啦
我尋晚睇機智醫生生活2 有個孕婦又係做左幾次人工授孕先有bb
可惜最後都係留唔住 醫生寫比佢既信同佢比醫生既回信睇到我喊左

Bb其實真係天賜既禮物 好多人想要都無
夏子婷就係太輕易得到所以從來無諗過珍惜
亦因為唔珍惜間接玩爛埋自己既事業
講得好岩啊好多人唔係第一次就成功 我都小產過3次先生左我囡囡出嚟 果陣陀緊都好緊張
所以我會好好珍惜 睇到蝦乾咁對角仔真係好心痛
我諗角仔真係好後悔投左胎黎林家
我啊媽都試咗兩次先生到我
絲打係點樣可以接受到之前失去嗰3次 我年頭都冇咗bb, 到而家都仲未好接受到...
所以臭蝦真係仆街嚟生到個先天叫做健健康康嘅bb 出嚟都搞到佢而家奇型怪狀咁

好想錫佢面珠
本來都好唔開心 不過醫生話小產有好多可能
三個都係10週之內無左心跳
應該係染色體有問題所以先會走左
咁我同自己講如果bb有問題夾硬要出世佢自己都辛苦
我相信bb要黎佢點都會黎搵你
之後好神奇woo
我本身返份工時間好長ge 我諗住辭工調理好身體
點知我辭咗工半個月就知道自己有左阿女
之後就補錢唔做安胎
期間都試過作小產 果陣真係好驚又無
我怕自己係慣性流產
過咗重重難關阿囡先出到世
仲要食全餐
所以真係非常唔容易
蝦仲要孕期都好順利又無特別嘔啊妊娠糖尿病果d
仲話同孕前最大分別係沒來經
真心覺得好on9 講到好不負責任
我諗有d懷孕反應好利害ge媽媽一定睇到好嬲
本來都對佢無咩 但係睇到佢咁對角仔真係好憎佢
又諗起佢話自己易受孕體質懶巴閉
頂難聽過粗口
直頭好想同佢一齊瞓
佢係順利生仔 ,亦都係因為呢個仔令佢跌入谷底
正常如果湊得個仔肥肥白白 佢都仲可以呃下飯食ge
可惜行錯一步令佢跌入深淵
其實上天對佢真係好好 好多野都係咎由自取 唉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞