[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL(84)

1001 回覆
55 Like 4 Dislike
佢心底裡覺得自己好忙,係停不了的金牛座
每日要mon post,,,又要mon maid maid,,,又要整乾到裂既食物,仲要mon小熊貓有無偷食肉同朱古力
負皮都係工作
蝦姐:啲包焗得唔靚 望落唔療癒 一定係麵包機既問題
然後走去買廚師機 覺得自己一定可以做到完美既麵包出黎
等買完廚師機返黎 都仲係乾到仆街 蝦姐表示一定係因為部廚師機不是kitchenaid
佢應該覺得自己整個麵包呢出story係工作。工作做嘅product可以畀埋個仔食,就係佢做嘢有效率一次過做到兩件事
係叻嘅佢就做方包批發啦
你想累掛你madam?
佢而家都當做批發咁整包 何不賣錢?
咪話我冇教淨係啦Madam
*教精你
賣幾錢先有人肯買
利申 貼錢比我都要諗下
食一舊要飲咁多水,我怕拎去非洲都冇人要
又一日
角仔去咗邊?

如果佳仔照鏡會唔會嚇親呢,發覺自己咁樣衰
個頭仲要三尖八角
心地善良真係好重要
臭蝦唔係以為灰姑娘係真係只靠靚嫁到王子?
(再講佢靚都稱不上 盲公都唔係王子)
灰姑娘係因為be kind先有咁多人幫佢 不過呢d閪女人唔會明
依家現眼報
每次睇都想煎巴盲俊明邊有老公對老婆有咗既reaction係咁
睇gif想幫佢加speech bubble “oh shit” “今舖GG啦” 毫無違和感
但其實心地善良都唔係嫁到好人家嘅條件,而搵到好老公都未必係女人要追求嘅嘢
不過同牙蝦呢d都晒氣,佢識閪反思童話故事對性別定型同分工嘅影響咩

心地善良真係好重要
相由心生
阿蝦既世界觀係呢個程度嫁咋 一定要結婚生仔 仲要快過人生 體諒下啦
唔好期望佢個陽春腦識諗其他
收埋個仔,可能部分正確
但收皮呢樣野難d
要佢自己宣布我先會信

溫提
蝦乾你收皮前,唔好忘記

你仲欠各位妹豬一個道歉
for你呃錢+宣揚錯誤育兒資訊
不是我蝦放棄工作
是工作放棄了我蝦
今日蘋果出版量係18萬
https://lih.kg/2584833

希望大家繼續撐蘋果
其實真心想知而家蝦乾有咩工作
可能冇YT新片收入出去搵左份工
所以收埋左蝦仔 消失左
蝦乾如果真係返工同事應該會上黎爆喎
我覺得佢繼續係zone1屋企畀負皮無返工
垃圾藍絲蝦乾連呢個comment都要負皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞