[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL(84)

1001 回覆
55 Like 4 Dislike
到底佢有幾多種體質
每日一推~
唔好話其他食物來源嘅蛋白質
就算蝦佳有母乳可以食 啲奶都有減肥藥成份嘅
幾時先可以有lea初生嘅髮量啊
自己生日又唔post
第一個母親節又唔post (慶祝左第0個母親節)
五二十又唔post (上年有)
第一個生日又唔post
第一個父親節又唔post

蝦佳: 媽咪你究竟有幾憎我
佢而家連扮都唔扮
直接skip左佳仔生日
Post 埋d垃圾甩色包
依家睇返角仔幾日大 未受過折磨嘅相
個頭仔圓碌碌 神情對世界充滿好奇又純真
依家真係變佐不哭不鬧嘅小老人了
蝦乾目標達成
你一細數出黎就好sad啦
明明蝦乾連失敗麵包都話要留念post ig分享
點解親生阿媽可以將個仔嘅地位擺到連一團麵粉都不如啊
而家蝦乾連角仔生日父親節都唔肯po偽母愛感嘆長文打飛機
係咪證明已經九成收皮
剩低過一成就係頑強無味乾包
又多咗種體質
究竟佢仲有幾多種體質呀頂,咁劣體質學咩人生仔
佢都廢鳩時扮慈母
每做一樣野都係密謀復出
eg 抄襲年糕 乾包x10000 預習生日蛋糕
failed得太犀利就潛下水諗第二樣嘢
想行慈母路線點知就湊到個仔咁
想做煮食KOL點知一係整麵包一係就乾到哽死
想分享生活點知預告完又冇下文
有提下自己個名既文章仲要係講佢虐兒

其實佢係咪同佢老公一樣盲9咗
先覺得自己有翻身既可能
年少成名得太易,條路太順暢
以為一直沿用同一套formula 就可以複製成功
可惜個人眼高手低,又唔識睇眉頭眼額
撈左咁多年都唔知自己嘅target audience 想睇咩
係都要同米飯班主鬥氣
執柒左個public ig 算啦
啲蛋糕麵包整左幾十底都仲係乾裂失敗嘅
代表咩呀?代表衣個人係唔會從錯誤中學習架
完全解釋到點解比人狙擊左一年幾都仲未收皮
因為佢個人本身就唔會反省唔會改過唔會思考邊個步驟出錯
偶然一兩次比佢撞手神成功左就當自己有天份係天才
仲要將自己嘅虐兒片段公開哂比人睇
佢係以為好有趣定點
點解會覺得班妹豬觀眾會鍾意睇一個無母愛嘅親子kol?
定以為自己紅到求鳩其拍啲野都有大把死忠附和
我諗唔透要有幾戇鳩先會一手將自己副好牌打到咁爛
文字就扮哂慈母
一出片出聲就露哂底
做戲都唔做足全套仲想翻身
一直覺得佢係衰喺虐兒
諗諗下其實唔係衰虐兒,佢係衰戇鳩呀
會唔會角仔比蝦乾整咗做麵包先搞到蝦乾淨係po乾麵包
唉 以前環境再差既人都一定唔會好似臭蝦咁對自己d仔女囉
大佬呀咩年代 湊到個仔又扁頭又冇肉
自己親生骨肉就算家境再惡劣 點都會將最好既野比自己仔女
我自己冇小朋友都覺得角仔好慘

見到人地個神隊友
唔知蝦有何感想
記得佢同肥安拍個條片要出feed
段feed係個啲行貨稿 一見就swipe走個啲

佢真係好彩係BE未紅個時碌到入去
個人無料又唔增值下 一日到黑就做埋啲門面野
最基本把片介紹brand都查下人地個名點讀啊
elf讀字母 Givenchy要Google
俾著以加佢想做返個行 interview都唔會有
原來係藍
早排仲睇左唔少佢啲片
蝦乾可能真係驚有更多媒體報佢虐兒,自從girlstyle報道之後就更深潛
所以一係就只po私人acc,一係就唔出po算喇。
(純靠估,有冇人勁到知道佢私人acc係咩?)
佢本身已經好妒忌桑拿
而家應該恨之入骨
我估佢冇私人acc,因為唔會為佢帶來收益,佢就唔會去經營
Sona老公識煮宵夜,蝦乾老公幫坐月嘅老婆洗杯都有怨言

都唔講人哋仲會買靚袋、出街食好嘢氹老婆呢啲喇

蝦乾要恨嘅,仲有cyn,一班朋友去cyn屋企玩,cyn男友洗碗

蝦乾仲會like人哋父親節嘅post
蝦乾變成 cd-rom 了

Btw, 原來善兒個樣同kiko童年一樣
開心b,髮量又多
個bb有冇得到愛係冇得呃人 角仔一定冇
從來冇見佢笑得咁真心
做左蝦粉咁耐,我都估佢冇私人acc,哪有fd
fd list會唔會多過3個人?Martin,哥
如果夏子婷有private,一定會fo返自己先
重點係洗奶樽 vs 簡單洗隻杯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞